Dieťa nechali v mraze na balkóne, zmrzlo na smrť

gb, SITA, 8. januára 2020 o 04:20

Rodičia chceli, aby dieťa na čerstvom vzduchu ľahšie zaspalo. Malého chlapca nechali na mraze päť hodín.

V severne položených krajinách veria, že spánok na mraze je zdravý, niekedy to však vedie k fatálnym dôsledkom.

Foto: Shutterstock.com

Ruskí rodičia nechali malé sedemmesačné dieťa v kočíku na balkóne, kde zmrzlo na smrť. O prípade informovali ruské médiá. Malé dieťa vyložili na balkón v kočíku v mínus sedemstupňovom mraze v meste Nikolajevsk na Amure, ktoré sa nachádza na samom východe Ruska v Chabarovskom kraji.

Rodičia podľa vlastných slov len chceli, aby dieťa na čerstvom vzduchu ľahšie zaspalo. Malého chlapca však nechali na mraze päť hodín, informoval server www.bbb.com.

Chabarovské regionálne ministerstvo zdravotníctva v utorok odporučilo občanom, aby sa "vždy zaujímali o to, kde a s kým sú ich deti". Ako dodalo, stratené či zranené dieťa sa v zime môže veľmi rýchlo stať obeťou nízkych teplôt.

Predbežné závery ukázali, že príčinou smrti bola hypotermia, podchladenie dieťaťa. To je stav, keď teplota ľudského tela klesne pod úroveň, ktorá je potrebná na jeho fungovanie. Dochádza k zníženiu krvného tlaku, ustáva rozvoz kyslíka do tkanív, nedokrvenosť mozgu spôsobuje zmätenosť a ospalosť, nakoniec nastáva strata vedomia.

K smrti prichádza v dôsledku vážnej poruchy rytmu srdca - komorovej fibrilácie. Telesná teplota v takých prípadoch klesá na 28 až 25 stupňov Celzia.

V severne položených krajinách, v Rusku, ale aj v Škandinávii, podľa spravodajského serveru www.bbc.com veria, že ak dieťa budú vystavovať často aj veľmi chladnému počasiu, bude lepšie spať a vyhne sa ochoreniam dýchacích ciest. Žiaľ, v niektorých prípadoch to môže skončiť veľmi zle.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >