Detský čin roka opäť hľadá deti, ktoré pomáhajú

TASR, 27. apríla 2021 o 04:15

Dobré skutky detí, jednotlivcov aj kolektívov možno nominovať na ocenenie Detský čin roka do 30. júna. Správu o nich môžu posielať deti, rodičia, pedagógovia aj ostatní dospelí.

Na snímke kolektív žiačok 3. triedy ZŠ Nemocničná z Považskej Bystrice, laureátiek Ceny ľudia ľuďom. Deti začali predávať výrobky z prírodnín, aby tak finančne pomohli chorým deťom, ocenenie získali za rok 2019.

Foto: TASR

Výzva, aby sa deti zapojili do projektu, prichádza v apríli do škôl. Prihlásiť možno dobré skutky detí do 15 rokov, a to v kategóriách: Záchrana života, Pomoc v rodine, Pomoc rovesníkom, Pomoc ľuďom, Pomoc prírode, Dobrý nápad, Cena Sašky Fischerovej Malý Veľký čin, a tiež v novej kategórii - Dobrý čin na nete. Ďalšie informácie sú dostupné na www.detskycin.sk.

„Projekt má nezastupiteľné miesto pri výuke etickej výchovy a má tiež veľký potenciál na podporu digitálnych zručností. Unikátna forma učenia cez reálne príbehy iných detí je v súčasnosti mimoriadne oceňovaná v rôznych motivačných technikách," uviedla štatutárka Občianskeho združenia Detský čin roka Saša Broadhurst-Petrovická.

Záštitu nad projektom prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová a Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.









Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Výchova a vzťahy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >