Detskí pacienti majú nárok na postcovidovú starostlivosť v kúpeľoch

TASR, 24. marca 2022 o 04:00

Detskí pacienti majú po novom možnosť zotaviť sa z následkov covidu v kúpeľoch, odporúčanie vydá praktik či špecialista, u ktorého sa dieťa lieči.

Postcovidové ťažkosti sa nevyhýbajú ani deťom.

Foto: Shutterstock.com

Kúpeľnú liečbu je podľa Národného portálu zdravia možné opakovať jedenkrát v kalendárnom roku. Požiadať o ňu môže rodič cez detského lekára alebo špecialistu, u ktorého sa dieťa lieči. Okrem postcovidových stavov sa deti v kúpeľoch môžu liečiť aj v prípade respiračného, kožného a onkologického ochorenia, obezity či chorôb tráviaceho a pohybového ústrojenstva. Pri každom ochorení je určené, ktorý lekár môže predpísať kúpele.

„Nárok na kúpele majú deti s chronickými problémami alebo po väčšom operačnom zákroku. V prípade úrazov a operácií sa o možnosti kúpeľnej liečby informujte čo najskôr, pretože možnosť na podanie žiadosti je časovo obmedzená,” dodáva portál.

Kúpeľná liečba pre deti sa poskytuje v Bardejovských kúpeľoch, Kováčovej, Kúpeľoch Horný Smokovec, Tatranských kúpeľoch Lučivná, Slovenských liečebných kúpeľoch Piešťany, Prírodných liečebných kúpeľoch Smrdáky, Kúpeľoch Štós či Slovenských liečebných kúpeľoch Turčianske Teplice.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >