Deti z celého Slovenska môžu prázdniny tráviť tvorivo v banskoštiavnickom múzeu

TASR, 20. februára 2022 o 04:41

Remeselné dielne i zábavné kreatívne pátranie v múzejných expozíciách pripravilo počas jarných prázdnin Slovenské banské múzeum (SBM) v Banskej Štiavnici pre deti zo všetkých kútov Slovenska.

Banská Štiavnica pripravila pre deti bohatý program.

Foto: Shutterstock.com

Remeselné dielne pre školákov, ale i deti z východu, ktoré majú práve jarné prázdniny, začínajú už v piatok 25. februára v Kammerhofe. „V piatok to bude tkanie na doštičkách a pletenie na prstoch, v sobotu 26. februára zase batikovanie tašiek voskom,” informuje SBM.

Na budúci týždeň je pre deti zo západného Slovenska okrem už spomínaných techník pripravené aj pletenie košíkov, malé smaltovanie, výroba voskových obrúskov a výroba handrových hračiek. Program pre deti zo stredného Slovenska prinesie navyše aj tvarovanie z hliny a malé plstenie.

Okrem toho sa deti môžu zapojiť aj do zábavného kreatívneho pátrania v múzejných expozíciách. „Veľkí aj malí návštevníci, rodinné alebo školské tímy budú mať príležitosť objavovať, hravo tvoriť, hádať a lúštiť tajomstvá múzea, ”približuje múzeum.

Spolu s uvoľňujúcimi sa opatreniami múzejníci štartujú sezónu aj otvorením svojich atraktívnych podzemných expozícií Banského múzea v prírode a mestskej štôlne Glanzenberg.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >