Deti po onkologickom ochorení budú súťažiť na svetových hrách víťazov

TASR, 3. júla 2019 o 05:01

Z košického letiska v stredu 3. júla v skorých ranných hodinách odletela slovenským vládnym špeciálom do Moskvy výprava detí, ktoré budú Slovensko reprezentovať na The World Children s Winners Games 2019 (Svetové detské hry víťazov). Podujatie je určené deťom od siedmich do 16 rokov, ktoré prekonali onkologické ochorenie.

Slovenské deti prvýkrát súťažia na medzinárodných hrách detských pacientov po onkologickom ochorení.

Foto: Športom k radosti

Stovky detí z celého sveta sa zídu na medzinárodnom podujatí, ktoré oslávi svoj jubilejný desiaty ročník. Vďaka iniciatíve prešovského občianskeho združenia Športom k radosti a jeho partnerom budú prvýkrát v štartových listinách figurovať aj mená slovenských detí. Slávnostné otvorenie podujatia je naplánované na stredu a program športových hier potrvá do 8. júla.

„Máme obrovskú radosť z toho, že naše deti môžu Slovensko reprezentovať na tomto podujatí. Do športových súbojov s ostatnými krajinami posielame 20 mladých športovcov, ktorí sú odhodlaní hájiť farby našej krajiny na športoviskách CSKA v Moskve. Výprava absolvovala v máji celoslovenské hry a sústredenie v Šamoríne. Dnes sú deti pripravené bojovať na hrách víťazov," konštatovala pred odletom predsedníčka občianskeho združenia Športom k radosti Monika Brillová.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >