Deti môžu Ježiškovi poslať vianočný list i z mobilu či počítača. Pošta vyberie aj najkrajší obrázok na známku

TASR, gb, 15. novembra 2022 o 04:23

Deti môžu Ježiškovi poslať vianočný list aj z mobilu či z počítača cez aplikáciu Moja pohľadnica. Stačí si zvoliť pohľadnicu zo šablóny Pošta Ježiškovi, napísať mu správu a zadať objednávku. Slovenská pošta následne pohľadnicu vytlačí a doručí.

Víťazné kresby z minulého ročníka sa ocitli na známkach.

Foto: Slovenská pošta

„Slovenská pošta organizuje tento unikátny projekt už 24-krát a jeho hlavným cieľom je motivovať deti k písaniu listov, podporovať v nich fantáziu a kreativitu a, samozrejme, prinášať im radosť,” vyhlásil generálny riaditeľ Slovenskej pošty Ľubomír Mindek. Doplnil, že Ježiškovi doručili do Rajeckej Lesnej celkovo už viac ako dva milióny listov.

„V tomto roku sme Ježiškovi doručili už takmer tisíc istov s detskými želaniami, z čoho 645 bolo zo Slovenska a zo zahraničných krajín jednoznačne dominuje Taiwan s počtom 263 listov, nasleduje Česká republika, Rusko a Nemecko,” priblížil Ľubomír Mindek.

Obsahom detských listov sú prevažne zoznamy vytúžených darčekov, ktoré by si chceli nájsť pod vianočným stromčekom. „Najčastejšie sú to hračky, tablety, mobily, školské aj športové potreby, knihy, spoločenské hry, ale aj živé zvieratká,” poukázala hovorkyňa pošty Iveta Dorčáková.

Napísať Ježiškovi list je podľa nej veľmi jednoduché. „Svoje priania, odkazy, obrázky môžu deti posielať na akejkoľvek pohľadnici, prípadne môžu napísať list a poslať ho v obálke na adresu Ježiško 999 99 najneskôr do 16. decembra 2022,” priblížila. Dôležité je však uviesť na pohľadnici či liste spiatočnú adresu. Spolu s odpoveďou pošle deťom Ježiško aj milý rozprávkový darček.

Výtvarná súťaž

Spoločne s listami môžu deti posielať Ježiškovi na vyššie uvedenú adresu aj kresby, tie však musia byť na samostatnom hárku papiera. „Odborná porota zo všetkých kresieb vyberie tú najkrajšiu, ktorá sa stane námetom budúcoročnej vianočnej známky,” uviedla hovorkyňa.

Súčasťou otvorenia aktuálneho ročníka Vianočnej pošty je aj predstavenie špeciálnej vianočnej poštovej známky s nominálnou hodnotou 75 centov. Jej námetom je kresba od Viktórie Bubeníkovej z Komárna, ktorá výtvarne zachytila troch koledníkov. Motívom prítlače je kresba vianočného mestečka od Kristíny Gubienovej z Komárna a motívom pečiatky je anjel od Nikoletty Andrei Samai, taktiež z Komárna.

Viac podrobností o vianočnej pošte aj o výtvarnej súťaži nájdete na tomto odkaze.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >