Dajte im druhú šancu! Košičania môžu detskej knižnici venovať knihy, tá ich posunie ďalej

TASR, gb, 12. februára 2019 o 12:10

Ak bývate na východe Slovenska a máte doma detské knihy, ktoré už vaše deti dávno nečítajú, môžete ich darovať Knižnici pre mládež v Košiciach.

Knihy, ktoré máte doma, ešte môžu niekoho potešiť.

Foto: Shutterstock.com

Cieľom zbierky je zhromaždiť čo najviac darovaných detských kníh, ktoré potom potešia ďalších čitateľov. „Ak ste dospeli k záveru, že niektorým detským knihám u vás doma, ako sa hovorí, už odzvonilo, pretože z nich deti vyrástli, nastal správny čas posunúť ich ďalej. My sa vynasnažíme umiestniť ich niekam, kde zaručene potešia. Prioritným zámerom je posunúť ich deťom do nemocníc, detských centier, prípadne do združení, ktoré vyvíjajú rôzne podporné aktivity s knihami," uviedla zástupkyňa riaditeľky knižnice Kamila Prextová.

Venovať nepotrebné knižky pre deti bude možné v pobočkách knižnice od 14. do 21. februára. Zbernými miestami budú všetky pobočky knižnice v meste. Darcovia môžu prečítané či nepotrebné knihy doniesť tam. „Ak sa to nedá stihnúť počas našich otváracích hodín, ponúkame možnosť umiestniť knihy do knižničného Biblioboxu, ktorý je pred vchodom do areálu Kulturparku z Kukučínovej ulice, na takzvanom bielom námestí. Ten je k dispozícií naozaj kedykoľvek," uviedla Prextová. Darcovia môžu podľa nej do knihy pridať aj svoje osobné venovanie, ktoré pri otvorení knihy vie detského čitateľa potešiť.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >