Čo neviete o zvieratách, ktoré žijú na Slovensku, ukazuje nová kniha

pt, 30. novembra 2019 o 04:43

Viete, že medveď nemení výraz tváre, preto je veľmi ťažké odhadnúť jeho náladu? Vlk je plachý, ľudom sa zďaleka vyhýba a jediný jedovatý had u nás je vretenica severná. Tieto a množstvo ďalších zaujímavostí o zvieratách žijúcich na Slovensku prináša nová kniha Zvieratá Slovenska.

Kniha odhaľuje zaujímavosti o 50 druhov zvierat, ktoré u nás žijú.

Foto: Fotruna Libri

Pútavo predstavuje čitateľom život 50 druhov zvierat, približuje ich život aj detaily, o ktorých sa príliš často nehovorí. Jednotlivé najvýznamnejšie zvieratá sú triedené prehľadne podľa prostredia, v ktorom žijú.

Kniha je určená pre celú rodinu. Deti sa napríklad dozvedia, prečo je jeleň korunovaným kráľom lesa, komu patria lúky a kto vládne v jazerách, potokoch či vrchoch. „Vďaka knižke Zvieratá Slovenska nezabudnete mať oči vždy otvorené a usilovať sa chrániť našu vzácnu prírodu a druhy zvierat,“ očakávajú tvorcovia.

Texty Mariany a Matúša Hyžných sú doplnené ilustráciami Mareka Mertinka a verne zachytávajú detailnú podobu jednotlivých zvierat. Vychádza vo vydavateľstve Fortuna Libri a čoskoro ju budete môcť aj vyhrať v súťaži na našom portále.




Komentáre k článku:
  • používateľ nemá avatarTulenik 30. novembra 2019 o 10:45

    Sorry, ale to s tým že medveď nemá mimiku, je iba tradovaná blbosť. Autori, ako som si vyhľadal, sú zrejme prekladatelia a copywriteri, teda skompilujú nejakú fancy tému z iných kníh, trošku prezaobalia a prefluffujú a myslia si, že je všetko OK. Ale nie je, lebo ako experti - v tomto prípade by to chcelo zoológa alebo ekológa - nevedia, koľko tradovaných chýb opisujú.
    Podobne píšu copywriteri "knihy o psoch" - viete, ako to zistíte? Nalistujte si ľubovoľné severské plemeno, najlepšie malamuta, a ak vám budú skúšať nahovoriť, že by snáď bol použiteľný ako strážca, tak tú knihu neberte. Nijaký severan nikdy nič nepostrážil.
    @zareaguj


Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >