„Čímkoľvek ma deti vytočia, vždy si uvedomím, že chyba je v nás dospelých,“ hovorí Robo Papp

Patricia Poprocká, 14. februára 2024 o 07:14

V ankete ahojmama.sk Sedem otázok na telo známym rodičom v siedmich gramatických pádoch odpovedá hudobník Robo Papp, otec Isabelly (14) a Lea (3). Podľa koho pomenoval svoje deti a aký je jeho rodičovský ideál?

Robo Papp so svojimi deťmi.

Foto: archív R. Pappa

1 KTO, ČO Aký ste rodič, ako by ste sa charakterizovali?
Ako žiak, ktorý sa celý život učí. Snažím sa, a viem, že dokonalý rodič neexistuje. U každého dieťaťa som bol iný, je to adekvátne veku a skúsenostiam. No v prvom rade sa snažím byť láskavý a zároveň prísny.

2 Podľa KOHO/ČOHO ste vybrali deťom meno?
K menu dcérky Isabella nás inšpirovala známa filmová séria o upíroch, a keď sme zistili význam mena, bolo rozhodnuté. U syna Lea to bolo tiež celkom vtipné: Keďže sme nevedeli nájsť chlapčenské meno, ktoré by sa nám páčilo, zvolili sme meno psíka, ktorý bol dlhé roky súčasťou manželkinej rodiny. Akonáhle sme vyslovili „Leonard“, vedeli sme, že je to meno pre neho.

3 KOMU, ČOMU Kvôli čomu ste svojim deťom povedali „prepáč“?
Keď sa rozčúlim, stratím nervy a zvýšim hlas za niečo, za čo som nemal. U dcérky to bolo naposledy už dávno, myslím, že pri matematike.

4 KOHO, ČO Ktorú z vašich vlastností vidíte vo svojich deťoch?
Obe moje deti neradi robia to, čo musia a čo ich nebaví, a naopak, sú zapálení do toho, čo ich baví. Mám to tak isto.

5 Vaša najobľúbenejšia spoločná činnosť?
S dcérou, kým bola menšia, sme veľmi radi spolu chodili do prírody. Teraz už má iné, teenagerské, záujmy. Syna veľmi baví hudba, je veľkým fanúšikom M. J. – Michaela Jacksona a Mira Jaroša. (úsmev)

6 KOM, ČOM V čom sú vaše deti lepšie ako vy?
V úprimnosti. Učíme deti odpovedať na otázky slušne, baviť sa s ľuďmi podľa toho, čo vyžaduje spoločnosť a tým ich nevedomky učíme nebyť úprimný.

7 KÝM, ČÍM Čím vás dokážu vaše deti najviac vytočiť?
Čímkoľvek ma deti vytočia, vždy si uvedomím, že chyba je v nás dospelých. Nie je nič konkrétne, čím by ma vytočili na dlhšie, ale pri malých deťoch je to často tým, že nechcú robiť, čo od nich práve chceme. Na jednej strane viem, že pre nich je ich momentálna činnosť rovnako dôležitá, ako tá naša dospelácka, na druhej strane, keď niekde máme byť v termíne, nie vždy sa to zaobíde bez rozčúlenia.

Robo Papp

Hudobník a spevák. V roku 2000 získal cenu Hudobnej akadémie Aurel za objav roka. Počas speváckej kariéry vydal viacero albumov a úspešných singlov. Za pieseň Vatikánska mena získal cenu SOZA, bol aj súčasťou projektu G8 (s hudobníkmi Kuly z Desmodu, Miko Hladký z Gladiátora, Igor Timko z No Name, Kuko z Horkýže Slíže a ďalšími) ktorý prespieval slávny hit Doda Dubána Vráť trochu lásky medzi nás. Je druhýkrát ženatý, z prvého manželstva má 14-ročnú dcéru Isabellu, s terajšou manželkou Veronikou vychovávajú trojročného syna Lea. Jeho veľkým koníčkom je varenie, je tiež milovníkom kávy.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >