Chvíle hrôzy pre mladú mamičku. „Dcérka skolabovala cestou z jaslí, márne som prosila ľudí o pomoc“

pt, 24. januára 2024 o 06:24

Keď pred jasľami nakladala dcérku do autosedačky, netušila, v akej zúfalej situácii bude o pár minút. Mladá žena z Banskej Bystrice si prežila chvíle hrôzy, ktoré mali, našťastie, dobrý koniec.

Dievčatko skolabovalo v autosedačke cestou z jaslí. Ilustračné foto.

Foto: Shutterstock.com

Mala to byť cesta domov z jaslí ako každá iná. Dvaapolročné dievčatko však na Štadlerovom nábreží skolabovalo. Jeho matka za volantom duchaprítomne zastavila na autobusovej zastávke a snažila sa dcérke pomôcť.

„Prosila som o pomoc ľudí zo zastávky, bohužiaľ väčšina nereagovala,“ spomína Banskobystričanka na zúfalú situáciu. Mala však šťastie v nešťastí, v tej chvíli k jej šťastiu všimla okoloidúcu policajnú hliadku. Policajti z obvodného oddelenia Banská Bystrica východ, verní svojmu heslu „Pomáhať a chrániť“, ktoré majú na autách, na zamávanie okamžite zastavili a snažili sa žene pomôcť.

Dievčatko sa síce prebralo, ale bolo stále v šoku. Nekomunikovalo, tak mladej žene policajti navrhli, že ju budú sprevádzať do nemocnice, na detský urgentný príjem. Jeden si sadol do auta k mamičke a ďalší im na služobnom vozidle robili sprievod až na oddelenie urgentného príjmu.

Tam dráma dostala šťastný koniec. Dievčatko lekári priviedli do stabilizovaného stavu, dnes je už v poriadku a jeho mama nešetrí slovami vďaky smerom k policajtom. „Vďaka ich promptnému konaniu a zastaveniu, mi veľmi pomohli. Ich profesionalita a neoceniteľná pomoc mi priniesli pocit úľavy v ťažkej situácii. Boli mi veľkou oporou, pomohli s osobnými vecami až do prebratia dieťaťa personálom na urgentnom príjme. Ešte raz Ďakujem za túto pomoc a ich oddanosť práci,“ hovorí mladá žena.

Policajti neváhali a keď videli, že dievčatko potrebuje lekársku pomoc, sprevádzali ho s matkou až do nemocnice.

Foto: Polícia SR





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >