Chudobné deti dostali v Poprade vianočné balíčky

gb, TASR, 23. decembra 2018 o 05:18

Spolu 150 deťom zo 139 rodín, ktoré sa ocitli v nepriaznivej sociálnej situácii, odovzdalo mesto Poprad v spolupráci s Apoštolskou cirkvou na Slovensku vianočné balíčky. Túto aktivitu realizujú v meste už niekoľko rokov.

Vianočné balíčky pre deti v Poprade

Foto: mesto Poprad

„Darčeky potešili deti z neúplných rodín, z rodín, ktorým boli deti zverené do náhradnej starostlivosti, a rovnako rodiny, ktoré sa nachádzajú v hmotnej núdzi," informoval hovorca mesta Marián Galajda. V balíčkoch si mohli nájsť hygienické a školské potreby, sladkosti, hračky a oblečenie. „S týmito rodinami pracujeme po celý rok a vieme, že vianočné balíčky im urobia veľkú radosť, keďže iné si nie vždy môžu dovoliť," uviedla Petra Zavacká zo sociálneho odboru Mestského úradu v Poprade.

„Ročne prinášame na Slovensko viac ako 20-tisíc darčekov, ktoré rozdeľujeme do viacerých organizácií. Vážime si túto spoluprácu s mestom, aby sa darčeky dostali vždy do tých správnych rúk," dodal pastor Apoštolskej cirkvi na Slovensku v Poprade Ján Šefčík.

Sociálni pracovníci v Poprade poskytujú rodinám pomoc počas celého roka. „Zabezpečujú im sociálne poradenstvo, opatrenia sociálno-právnej ochrany, organizujú letný tábor, poskytujú šatstvo, ktoré získava samospráva od občanov, v spolupráci so Slovenským Červeným krížom im poskytujú potravinovú pomoc z rôznych zbierok," uzavrel Galajda.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >