Bryndzové pirohy pomôžu deťom s rakovinou. Vo Zvolene je dnes olympiáda vo varení tradičného pokrmu

SITA, 15. septembra 2019 o 05:17

Zvolenské námestie SNP ovládne v nedeľu 15. septembra vôňa bryndzových pirohov.

Vo Zvolene sa bude súťažiť o najlepšie pirohy.

Foto: Štefan Rimaj, Pravda

V gastronomickom súboji sa proti sebe postavia majstri vo výrobe tejto špeciality v rámci štvrtého ročníka Olympiády vo varení bryndzových pirohov. Ako informovala hovorkyňa mesta Zvolen Ľubomíra Honíšková, vyzbierané peniaze za ich pochúťky následne poputujú na pomoc deťom s onkologickými chorobami.

Najlepšie pirohy budú na zvolenskom námestí vyberať priamo ľudia na základe hlasovania mincami. „Po ochutnaní pirohov vhodia návštevníci mincu ľubovoľnej hodnoty do pokladničky daného družstva a na záver zvíťazia kuchári, ktorí vyzbierajú najviac peňazí. Všetky vyzbierané eurá potom venujeme Občianskemu združeniu Svetielko nádeje na pomoc deťom s onkologickými chorobami,“ objasnil organizátor podujatia Marek Rojík zo Zvolenského kultúrneho centra.

„Návštevníci sa môžu tešiť na vynikajúce pirohy, folklórne vystúpenia, poriadny guláš a slivkový lekvár. Deti si môžu vyskúšať trenažér dojenia, skákať na nafukovacom hrade alebo si navariť dobroty v Detskej škole varenia,“ doplnil Rojík s tým, že po vyhodnotení súťaže príde na rad ľudová veselica. Atmosféru podujatia bude dopĺňať aj jarmok ľudových remesiel, rôzne ukážky tradičného remesla priamo na námestí a Rodinná olympiáda, športové aktivity pre deti aj dospelých pod taktovkou Centra voľného času Domino.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >