Ako okamžite utíšiť plačúce dieťa. Postup amerického pediatra je síce planetárnym hitom, ale čo si o tom myslíte vy?

Gabriela Bachárová, 26. januára 2019 o 06:03

Každý rodič potvrdí, že upokojiť plačúce dieťa je niekedy nadľudská úloha. Zdá sa, že nič nezaberá. Nadojčiť, prebaliť, chytiť na ruky, prechádzať sa. Americký pediater Robert Hamilton tvrdí, že našiel spôsob, ako dieťa stopercentne utíšiť pomocou istého úchopu.



Robert Hamilton, ktorý pracuje ako pediater už viac ako 30 rokov a svoju ordináciu má v kalifornskom meste Santa Monica, drží dieťa na rukách tak, že tvárička bábätka smeruje dolu. Dieťa má ruky zložené na hrudníčku. Lekár ho podopiera ľavou rukou, prstami ho drží pri krku, pravou rukou pridržiava zadoček. A malé sa okamžite upokojuje.

Lenže výraz jeho tváre nenasvedčuje, že by bolo spokojné. Čo ak prestalo plakať len preto, že sa vydesilo, čo s ním lekár robí a nebolo mu príjemné držanie pri krku? Veď to by sa nepáčilo ani dospelému.

Video lekára má síce na kanáli YouTube už vyše 30-miliónov pozretí, ale čo si o tom myslíte vy? Hlasujte v ankete pod článkom. My odporúčame radšej zostať pri osvedčenom dojčení či nosení dieťaťa. A keď na utíšenie dieťaťa naozaj nič nezaberá, povedzte si, že malé deti jednoducho plačú.

Nie vždy to musí byť známka nepohody, nie vždy to musí mať konkrétny dôvod. Veď príde doba, keď plakať prestane a ešte vám aj bude smutno, že to krásne, hoci plačúce obdobie, tak rýchlo ubehlo.




ANKETA:

Pozdáva sa vám metóda doktora Hamiltona, ako utíšiť plačúce dieťa?

56,7%



10,6%



32,7%












Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Prvý rok - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >