Aj tento rok môžu žiaci využiť 150-eurový príspevok štátu na lyžiarsky kurz

SITA, gb, 10. apríla 2019 o 02:23

Aj tento rok môžu žiaci základných a stredných škôl využiť 150-eurový príspevok štátu na lyžiarsky kurz. Finančné prostriedky v celkovom objeme 13 miliónov eur už ministerstvo školstva pridelilo zriaďovateľom škôl, a to na základe počtu žiakov, ktoré nahlásili školy v septembri minulého roka. Financie pridelilo pre zhruba 87 tisíc žiakov základných a stredných škôl.

Štát prispeje deťom na lyžiarske kurzy.

Foto: Shutterstock.com

Ministerstvo predpokladá, že na lyžiarskych kurzoch sa zúčastní zhruba o 20 tisíc detí menej. V takomto prípade je škola povinná vrátiť finančné prostriedky zodpovedajúce počtu žiakov, ktorí sa na aktivitách nezúčastnili, informoval odbor komunikácie rezortu školstva.

Poskytnuté prostriedky sú účelovo určené pre žiakov druhého stupňa základnej školy, špeciálnej základnej školy a pre žiakov stredných škôl v dennej forme štúdia na financovanie lyžiarskych výcvikov a kurzov, snoubordingových výcvikov a kurzov a kombinovaných lyžiarskych alebo snoubordingových výcvikov a kurzov. Škola môže použiť príspevok na pokrytie nákladov pre toho istého žiaka najviac jedenkrát počas jeho návštevy základnej alebo strednej školy. Stanovený príspevok na jedného žiaka nie je možné deliť medzi viacerých žiakov.

Lyžiarske kurzy a školy v prírode financovali pred rokom 2016 v plnej miere rodičia. Od roku 2016 na tieto aktivity prispieva štát zo štátneho rozpočtu. Organizácia lyžiarskeho výcviku je pri dodržaní všetkých platných predpisov v kompetencii školy. Ministerstvo neobmedzuje a nestanovuje výber, keďže školy postupujú v tomto prípade v zmysle zákona o verejnom obstarávaní.







Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >