6 receptov na efektné silvestrovské pohostenie pre deti. Chutiť bude aj vám

Gabriela Bachárová, 29. decembra 2019 o 05:38

Oslavovať príchod nového roku chcú aj deti. Prispôsobte im silvestrovské občerstvenie a užite si skvelú zábavu!

Snehuliak na kakau.

Foto: Shutterstock.com

Snehuliak v kakau

Slávnostným nápojom pre deti môže byť horúca čokoláda alebo obyčajné kakao, ktorým dodáte punc výnimočnosti, ak ich originálne vyzdobíte. Postačí k tomu pár bonbónov marshmallows, ktoré napichnete na slané tyčinky tak, aby ste vytvorili figúrku snehuliaka. Uvarenou čokoládou dokreslíte oči, ústa a gombíky a ako nos použijete nejakú špicatú sladkosť. Detské nadšenie bude zaručené, hoci bonbóny marshmallows nepatria do zdravej výživy a deťom im ponúknite naozaj len veľmi výnimočne.

Ovocné bowle

Budete potrebovať liter jablčného džúsu, banán, jablko, pomaranč. Vyberte peknú nádobu, nalejte do nej džús. Ovocie nakrájajte na menšie kúsky, vložte do džúsu a dobre premiešajte. Deti sa zaradujú, keď toto jednoduché ovocné bowle budú jesť všetci spolu z jednej misy.

Srdiečkové toasty s pomazánkou

U detí dvojnásobne platí, že jedia očami. Aby sa pustili do jedenia, pripravený pokrm musí dobre vyzerať. Určite máte doma vykrajovačku v tvare srdca, ktorú používate pri pečení vianočného pečiva. Z toastového chleba, najlepšie zdravšieho celozrnného vykrajujte srdiečka, ktoré potom natrite chutnou pomazánkou. Vyskúšať môžete napríklad šunkovo-vajíčkovú. Sto gramov šunky nakrájajte nadrobno, tri uvarené a nakrájané vajíčka pridajte k šunke. Ešte trochu majonézy a je hotovo. Dochuťte pažitkou alebo petržlenovou vňatkou. Ozdobiť môžete olivou, paprikou, uhorkou, paradajkou.

Párky v lístkovom ceste

Síce nie veľmi zdravým, ale zato veľmi chutným občerstvením sú párky v lístkovom ceste. Rozvaľkajte ho na pol centimetrový plát a nakrájajte na obdĺžniky približne päť krát osem centimetrov. Párky prerežte na dve časti, každý kúsok zabaľte do cesta, položte na plech vyložený papierom na pečenie. Potrite rozšľahaným vajíčkom, posypte soľou či sezamovým semienkom a pečte v rozohriatej rúre asi 15 minút.

Veselá zelenina so syrom

Ak chcete vyvážiť párky niečím zdravším, šalátovú uhorku nakrájajte na 2,5-centimetrové kolieska. Cukrárskou zdobiaciou ceruzkou na každý kus nastriekajte ochutený čerstvý syr, napríklad lučinu zmiešanú s tvarohom alebo s taveným syrom. Navrch dajte polovicu cherry paradajky.

Zelenina s jogurtovým dipom

Ďalším zdravým tipom je zelenina s jogurtovým dipom. Ten si vyrobíte z jogurtu zmiešaného s lučinou, soľou a lyžicou olivového oleja. Do jogurtového dipu si deti môžu máčať mrkvu, na plátky nakrájanú papriku či rapíkatý zeler. Dobrú veselú chuť!





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >