10 tipov na vlastný adventný kalendár. Zo zápalkových krabičiek či obyčajných fľaštičiek

Gabriela Bachárová, 23. novembra 2019 o 05:10

Kúpiť deťom adventný kalendár v obchode je síce jednoduché a pohodlné, ale oveľa väčšiu radosť im urobíte vlastnoručne vyrobeným. Nie je to tak zložité, ako sa môže zdať. Inšpirujte sa našimi tipmi.

Vlastnoručne vyrobený adventný kalendár poteší viac ako ten kupovaný.

Foto: Shutterstock.com


Výroba vlastného adventného kalendára nemusí byt vôbec zložitá. Postačí dlhý tenký konár, špagát a 24 papierových vrecúšok, ktoré môžete kúpiť bežne v obchodoch. Obsahom vrecúšok môže byť čokoľvek, nielen obligátna čokoláda, ale napríklad aj sušené ovocie, odkaz pre dieťa či maličká hračka. Prípadne môžete striedať rôzne prekvapenia, dieťa tak nebude do poslednej chvíle vedieť, čo ste mu s láskou pripravili.

Foto: Shutterstock.com


Prípadne môžete namiesto papierových vrecúšok zabaliť do papiera malé krabičky, napríklad od zápaliek. Alebo si aj tie vlastnoručne vyrobiť.

Foto: Shutterstock.com


Sú deti, ktoré baví zhromažďovať ruličky od toaletného papiera, povaľujú sa im potom v izbe bez konkrétneho využitia. Skúste ich však obaliť v slávnostnom baliacom papieri a do každej schovať adventné prekvapenie. Ak nemáte presne 24 ruličiek, ľahká pomoc. Tie, čo sú k dispozícii, rozstrihnite na viac kusov.

Foto: Shutterstock.com


Ak ste manuálne zruční, môžete deťom darčeky vložiť do textilných vrecúšok, ktoré si sami ušijete zo starších látok.

Foto: Shutterstock.com


Jednotlivé časti adventného kalendára sa nemusia nachádzať na jednom mieste, ale môžete ich umiestniť rôzne po byte, dome či dokonca po záhrade. Pre deti to bude dobrodružstvo, hľadať, kde sa nachádzajú.

Foto: Shutterstock.com


Adventný kalendár sa môže stať aj zaujímavou predvianočnou dekoráciou celého bytu. To keď ho umiestnite napríklad do prúteného koša a okolo rozmiestnite svietiace gule.

Foto: Shutterstock.com


Ak už začínate piecť na Vianoce, čo tak vyčleniť 24 perníčkov, na každý z nich napísať príslušné číslo a každý deň dať jeden dieťaťu.

Foto: Shutterstock.com


Adventný kalendár môžete jednoducho zavesiť na vešiak na oblečenie, pripnúť jednotlivé darčeky štipcom na bielizeň a originálne dielko je hotové.

Foto: Shutterstock.com


Ak máte doma dostatok sklenených fľaštičiek (prípadne možno kúpiť v obchode), skúste ich pomaľovať, na každú nalepiť či nakresliť číslo a dnu vložiť adventné prekvapenie.

Foto: Shutterstock.com


Tak nech sa váš advent vydarí a je plný pokoja a radosti!

Foto: Shutterstock.com





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >