Zvyky a oslavy našich predkov priblíži na besede známa etnologička

pt, 12. decembra 2018 o 10:00

Prečo zdobíme stromček a chodíme na polnočnú omšu? Robili tak aj naši predkovia? Odpovede na tieto, ale aj množstvo ďalších otázok možno získať na besede so známou etnologičkou Katarínou Nádaskou.

Etnologička Katarína Nádaska.

Foto: PRAVDA, Robert Hüttner

Ak vás zaujíma život, zvyky a tradície našich predkov, príďte vo štvrtok 13. decembra o pol štvrtej do budovy Ekonomickej univerzity na Dolnozemskej ceste v Bratislave. Diskusia s etnologičkou Katarínou Nádaskou bude venovaná vianočnému času a tráveniu týchto sviatkov v minulosti.

V spolupráci s Ekonomickou Univerzitou/ Univerzitou tretieho veku ju organizuje mimovládna organizácia Stále dobrí, ktorá sa stará o to, aby seniori trávili aktívne penziu, Stretnutie sa uskutoční v miestnosti C1.09. Na posedenie sú okrem seniorov pozvaní všetci, ktorí sa zaujímajú o históriu.

Vstup je bezplatný, organizátori zabezpečujú občerstvenie. Návštevníkom odkazujú, že na spríjemnenie posedenia a dotvorenie predvianočnej nálady môžu priniesť vianočné pečivo z vlastných zásob. Ide o posledné podujatie, ktoré pre bratislavských seniorov v tomto roku organizuje združenie Stále dobrí.

(článok vyšiel aj na seniori.pravda.sk)





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >