Žiaci z Prievidze sa naučia, ako tlačiť z 3D tlačiarne

TASR, 22. januára 2019 o 13:02

Ako funguje 3D tlač, to si vyskúšajú žiaci základných škôl v Prievidzi. Mesto získalo na projekt, ktorý realizuje s českou Karvinou, zdroje z fondov Európskej únie.

Naučiť sa pracovať s digitálnymi technológiami, je pre deti veľmi dôležité.

Foto: Shutterstock.com

„V praxi to bude znamenať, že učitelia našich základných škôl sú vyškolení na prípravu práce so softvérom pre 3D tlač. Následne budú môcť na školách aj s pomocou svojich kolegov-učiteľov fyziky, matematiky a iných predmetov aplikovať rôzne projekty a výsledkom bude nielen softvér, ale aj reálne vytlačenie na 3D tlačiarni, ktorú, samozrejme, takisto dostaneme z prostriedkov Európskej únie," priblížil viceprimátor Prievidze Ľuboš Maxina.

Ide o projekt cezhraničnej spolupráce medzi Českou republikou a Slovenskou republikou. „V minulosti sme nadviazali spoluprácu s mestom Karviná a jedným z projektov je tento pod názvom Ad-Tech, kde je hlavným nositeľom mesto Karviná, ktoré podávalo aj žiadosť. Voľným cezhraničným partnerom je mesto Prievidza," uviedol viceprimátor.

Mesto získalo na realizáciu projektu vyše 100-tisíc eur, z ktorých kúpilo jednu väčšiu a tri menšie 3D tlačiarne. Teraz sú ešte umiestnené v centre voľného času. Využívať ich budú môcť deti a pedagógovia zo všetkých základných škôl. Projekt by mali spustiť v prvej polovici tohto roka.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa