Základka v Štiavnickych Baniach bude mať vlastnú meteostanicu

TASR, 19. januára 2019 o 05:24

Základná škola Maximiliána Hella zatraktívni vďaka dotácii prírodovedné krúžky. Od budúceho školského roku budú deti pozorovať počasie vo vlastnej meteostanici a kúpené ďalekohľady im umožnia obdivovať zblízka zvieratá.

Základná škola v Štiavnickych Baniach.

Foto: ZŠ Maximiliána Hella Štiavnicke Bane

Na projekt získala škola dotáciu vyše 160-tisíc eur z Operačného programu Ľudské zdroje. „Jeho hlavným cieľom je zatraktívniť krúžkovú činnosť," priblížil riaditeľ školy Pavel Michal s tým, že ide napríklad o sokoliarsky, jazdecký či turisticko-prírodovedný krúžok.

Veľkou novinku má byť meteorologická stanica. Klimatickým zmenám sa miestni školáci venujú už aj v súčasnosti, no vďaka novej meteostanici chcú tému ešte posilniť. V tejto oblasti chcú získať aj nového partnera. Podľa riaditeľa oslovili s prosbou o spoluprácu nemecký Ústav Alfreda Wegenera, ktorý sa venuje polárnemu výskumu a výskumu morí. „Písali sme im prvý e-mail s tým, že by sme chceli nadviazať spoluprácu," načrtol Pavel Michal.

Vďaka dotácii škola kúpi aj rôzne turistické pomôcky ako stany, karimatky či turistické palice. „Chceme tiež kúpiť optiku, ďalekohľady. Ide nám o to, aby mohli deti pozorovať prírodu reálne. Monitorovať zvieratá, vtáctvo," podotkol riaditeľ školy s tým, že škola získa aj nový fotoaparát.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >