Zdobenie s Líviou. Vyrobte si originálny stromček na okno aj so zvončekmi či kvetinkami

pt, 8. decembra 2018 o 10:00

Prinášame druhý diel fotoseriálu Zdobenie s Líviou, ktorý ukazuje, ako si možno jednoducho, lacno, ekologicky a zároveň výnimočne skrášliť byt. Tentoraz budeme vyrábať ozdoby na okná, ktoré ako jednoducho nalepíte, tak jednoducho po sviatkoch aj odlepíte.

Lívia dokáže vyrábať krásne a pritom jednoduché ozdoby.

Foto: Viera Hebertová

Na výzdobu okien nemusíte kupovať penové spreje ani plastové nálepky. Postačí obyčajný papier, najlepšie farebný a lepiaca páska, najlepšie obojstranná. Môžete si vyrobiť originálny vianočný stromček, ľubovoľnej farby, veľkosti i tvaru, a naňho rovnako pestré ozdoby. Hravo to zvládnete aj s deťmi. Naša kolegyňa Lívia Černická ozdoby vyrábala so svojou sedemročnou kamarátkou.

Stromček potom môžeme ešte ozdobiť - papierovými zvončekmi či kvetinkami. Na výrobu potrebujeme malé štvrocové papieriky, tiež farebné, korálky a tenký drôtik.

Na farebný papier nakreslíme 10 rovnakých kruhov, (prípadne štvrocov), ktoré potom vystrihneme. Ak sa rozhodneme pre kruhy, tak obkreslíme pohár, prípadne vŕšok zo zaváraninovej fľaše, aby boli rovnako veľké. Môžu byť z rovnakej farby, ale nemusia. Odporúča sa tvrdší papier, aby stromček lepšie vyzeral a držal tvar.

Foto: Patricia Poprocká


Vystrihneme ich, čo deti náramne baví.

Foto: Patricia Poprocká


Nalepíme na ne obojstrannú lepiacu pásku.

Foto: Patricia Poprocká


Kruhy či štvorce potom nalepíme na okno do tvaru pyramídy a stromček je hotový. Môžeme si ho zvoliť akokoľvek veľký a akokoľvek farebný. Ak použijeme obojstrannú lepiacu pásku,veľmi ľahko sa po sviatkoch dávajú dolu a rovnako ľahko sa aj okno očistí.

Foto: Patricia Poprocká


A ide sa na výrobu zvončeka či kvetinky! Štvorcový papierik preskladáme z každej strany, koncovými bodmi k sebe. Prejdeme po hrane niekoľkokrát, aby zostali výrazné línie.

Foto: Patricia Poprocká


Potom vyskladáme do tvaru kužeľa.

Foto: Patricia Poprocká


Spodný koniec zaoblíme.

Foto: Patricia Poprocká


V strede urobíme dierku, cez ktorú prevlečieme tenký drôtik. Na ten potom z obivoch strán navliekame korálky - môžu byť drevené alebo voskové perly, podľa vkusu.

Foto: Patricia Poprocká


Na konci urobíme očko. A potom zavesíme.

Foto: Patricia Poprocká






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >