Zdobenie s Líviou. Ako vyrobiť milého snehuliaka z ryže a ponožky

pt, 3. decembra 2018 o 09:55

Pekne, lacno a ekologicky. Ahojmama.sk vám prináša pred Vianocami seriál Zdobenie s Líviou. Ide o sériu tipov na výzdobu bytu či výrobu vianočných darčekov, ktoré hravo zvládnete s malými deťmi. Prináša vám ich naša kolegyňa Lívia Černická, ktorá sa jednoduchým a ekologickým výzdobám venuje v rámci hobby už niekoľko rokov.

Lívia dokáže vyrábať krásne a pritom jednoduché ozdoby.

Foto: Viera Hebertová

Ozdoby za pár drobných.

Foto: Patricia Poprocká

Domáce ozdoby sú často na nerozoznanie od tých z obchodu, niekedy dokonca krajšie. Pri ich tvorbe vystačíte s kuchynskými zásobami a inými starými nepotrebnými predmetmi a hravo to zvládnete aj s malými deťmi. „Nie všetky sú dokonalé, ale o to krajšie,“ odkazuje Lívia.

V prvej časti začneme milým snehuliakom, ktorý vyrábala Lívia so svojou sedemročnou kamarátkou. Z ryže či iných obilnín a z ponožky.

Rozstrihnite ponožku pod pätou. Časť, kam sa vkladajú prsty, odložte nabok.

Foto: Patricia Poprocká


Druhú časť na rozstrihnutom konci spojte gumičkou alebo špagátikom.

Foto: Patricia Poprocká









Nasypte ryžu, alebo jačmeň, pohánku, čokoľvek tak, aby to držalo tvar a dostatočne pevne stálo. Ponožkou treba potriasať, aby bol snehuliak guľatučký a ryža sa rovnomerne rozmiestnila.

Foto: Patricia Poprocká








Vrch uzavrite špagátikom, prípadne gumičkou.

Foto: Patricia Poprocká







Ďalším špagátikom, prípadne gumičkou oddeľte hlavu od bruška, môžete ju potom prekryť ozdobnou stužkou, ktorá imituje šál.

Foto: Patricia Poprocká

















Vrch prekryte čiapkou, ktorú vyrobíte z druhej časti odstrihnutej ponožky. Ak by ste chceli farebnejšeho snehuliaka, môžete dať čiapku z niečoho iného, prípadne z inej rozstrihnutej ponožky.

Foto: Patricia Poprocká


















Tvár snehuliakovi dorobíme buď pomocou farebných špendlíkov, gombíkov alebo oči dokreslíme. Kto chce, môže v galantérii nakúpiť umelé očká, ktoré sa na snehuliaka prilepia lepidlom alebo taviacou pištoľou.

Foto: Patricia Poprocká






















Nos môžeme nakresliť, nalepiť pompón (látková mäkká gulička rôznej veľkosti a farby, ako na obrázku) prípadne použiť gombík.

Foto: Patricia Poprocká



















Ak chceme, môžeme snehuliakovi podobne dorobiť gombíky, ruky, topánky, atď.

Foto: Patricia Poprocká






































Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >