Zaujímavosť: v pražskom Národnom múzeu sa počas prázdnin uskutoční česko-slovenský tábor

TASR, gb, 10. mája 2023 o 04:46

V historickej budove českého Národného múzea na pražskom Václavskom námestí sa počas letných prázdnin uskutoční prímestský česko-slovenský tábor. České deti oboznámi so slovenskou kultúrou, históriou a jazykom.

V Prahe sa deti budú vzdelávať v slovenskej kultúre.

Foto: https://flog.pravda.sk/foto-hoco.flog?foto=698677

Národné múzeum pripravilo tábor pri príležitosti 30. výročia rozdelenia Česko-Slovenska. „Deti sa interaktívnou formou oboznámia s historickými expozíciami Národného múzea a spoznajú naše spoločné dejiny zo slovenskej perspektívy,” avizujú organizátori.

Počas piatich dní deti čakajú hry, ale aj bádateľské aktivity v priestoroch múzea aj mimo neho. „Nebude chýbať ani príprava slovenských jedál, slovenské pesničky a hry,” spresnilo múzeum plánovaný program.

Tábor je určený pre deti od ôsmich do dvanástich rokov. Účastníci sa v rámci programu dostanú na miesta, ktoré sú bežným návštevníkom neprístupné alebo sú spoplatnené. Podľa organizátorov ide o zmysluplný program pre deti s hlbším záujmom o históriu.

Česko-slovenský tábor sa uskutoční v druhej polovici letných prázdnin od 14. do 18. augusta. Prihlasovanie je možné na webe Národného múzea.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >