Zasmejte sa! Toto sú všetky detské hlášky, ktoré ste nám poslali do súťaže

gb, 24. februára 2019 o 07:00

Víťazov našej súťaže o najlepšiu detskú hlášku sme už vyhlásili, ale vtipných výrokov vašich detí či vnukov ste nám poslali oveľa viac. Prečítajte si ich a zasmejte sa!

Zasmiať sa spolu je najlepšie.

Foto: Shutterstock.com

Pomáham plytvať elektrinou

Hlášky mojich detí:
Boris:
1. „Mama, na tomto cintoríne máme koho zasadeného?"
2. „Adam povedal škaredé slovo na P, ale ja si ho už nepamätám, lebo ja na P poznám iba Padaj."
3. Mama: ,,Borisko, čo dáme babke k narodeninám?" Boris: ,,Ja jej zabalím nejakú knihu, mama, ktorú už nepotrebuješ?"
4. ,,Ako doma pomáhate svojim rodičom?" Boris: ,,Pomáham plytvať elektrinou."
5. Boris píše domácu úlohu: doplň vybrané slovo po R. Chodíš často na salaš pre chutnú... Boris: „Strynú?“
6. Mama: „Boris, vraj v škole nadávate a používate škaredé slová, o tom sa musíme porozprávať. Škaredé slová väčšinou používajú ľudia, ktorí majú slabšiu slovnú zásobu a nevedia sa dobre vyjadrovať. Snáď nechceš, aby si ľudia o tebe toto mysleli." Boris: ,,Mama, ale aj ty si niekedy pri šoférovaní povedala, že je niekto debil." Mama: ,,No áno, lebo bývam rozčúlená, že veľa vodičov je nevychovaných, netolerantných, arogantných, bezcharakterných..." Boris: ,,Super, mama! Vidíš, koľko slov si vymyslela namiesto debila."
7. ,,Dnes je na cestách nejako malo autistov."
8. ,,Ooo, mama, akú peknú knihu si si kúpila! Najprv som sa ťa chcel opýtať, či sa môžem hrať na PC, ale keď som videl, ze máš nejakú divnú náladu, tak som ti radšej pochválil knihu."

Dianka:
„Dianka, keď budeš veľká, budeš piť kávu?" Dianka: ,,Myslíš dospelá? Lebo veľká už som."
Boris: „Dianka, dal som ti góóól.“ Dianka: „Ďakujem, Boris.“
Mama: „Aké ovocie chcete?“ Boris: „Pomaranč.“ Dianka: „Klobásku.“
Martina Benková

Predsa poezik!

Zasielam vám vtipnú hlášku môjho syna. Včera som ho skúšal zo slovenského jazyka a na otázku „Ako sa hovorí autorovi, ktorý píše poéziu?“ odpovedal „Poezik“.
Gabriel Stančik, Pezinok

Mama, smrad je

Autobus plný ľudí, trojročného syna som mala na kolenách. Odrazu sa ma spýtal: „Mama, prdla si, smrad je.“ Viete si predstaviť, koľko zvedavých očí sa na mňa v tej chvíli pozrelo?
Viera Nemesová

Najobľúbenejší tatinko

Moja asi šesťročná dcéra Simonka zaperlila takto: „Ty si môj najobľúbenejší tatinko!“
Martin Špaček, Bratislava

Opustím ženu a vrátim sa k mame

Päťročný Maťo: „Keď budem veľký, tak sa ožením, ale ženu opustím a vrátim sa k mamke, lebo ju mám najradšej.“
Emil Klobušník, Rožňava

Stratil som drevené želiezko z umelej hmoty

Tatino, ja som stratil to drevené želiezko z umelej hmoty, ktoré som mal na traktore. To mi povedal syn, keď mal deväť rokov. Teraz už študuje pedagogiku na VŠ v Trnave.
Ján Danko

Volajte sanitku!

Hláška vnúčika (32 mesiacov): „Zavolajte sanitku, zahryzol som si do jazyka.“
Ing. Peter Schnierer, Námestovo

Slovíčko čistý nemusí byť vždy len pozitívne

Posielam vám jednu z hlášok, ktoré som zažil pri mojich troch deťoch. So štvorročným synom som hral pexeso a prehral som. Syn vtedy zahlásil: „Ocko, ty si debil." Vysvetlil som mu, že takto mi nemôže hovoriť. Bolo  vidieť, že ho to mrzí, a tak po chvíli to chcel napraviť a zahlásil: „Ocko, ty si čistý debil". Slovíčko čistý nemusí vždy znamenať niečo pozitívne.
Viliam Hlôška, Bratislava

Hľadáš si nového manžela?

Pracovala som na počítači, pribehla moja trojročná dcéra a kričí: „Mamííí, môžem niečo pozerať?“ Hovorím: „Nie, Emi, niečo tu hľadám.“ Emma na to: „A čo? Nového manžela?“ Odkiaľ to to dieťa má?
Broňa Biela

Prepáčte, kolóna ma zdržala

Posielam perly mojej šesťročnej vnučky Viki.
1. Viki ma poúča: „Babka, to Lukáško (10 mesiacov) nemôže jesť. Chceš, aby sa mu zaslepilo črevo?“ Po operácii svojho slepého čreva je takto skúsená.
2. Aj dieťa chápe dopravnú situáciu v Bratislave. S vnučkou sme sa hrali na lekárku, ja lekárka, Viki pacient. Ja: „Nemali ste prísť na obed?“ Viki: „Prepáčte, kolóna ma zdržala.“
3. Prekukla ma: „Viki, poď, dáme ježkov spať.“ Viki: „Nie, to chceš len preto, aby sme to upratali.“
4. Viki referuje, že mali v škôlke tučniakovú pomazánku. Bola to tuniaková.
5. Viki mudrovala: „Tatinko, ty si jedol niekedy také hadíky? Majú tuto také fúziky (ukazuje okolo svojej pusy). Také klebety….“ Myslela krevety.
6. Viki má prvé náušničky, mala z toho zážitok a referuje: „Babka, pani doktorka mi odstrelila náušničky.“
7. Viki radila tatinkovi pred jeho služobnou cestou do Prahy: „Tatinko, vezmi spoločníkov do zoo, bude sa im tam páčiť.“ Znalkyňa, aj jej sa tam páčilo.
8. Viki volá s maminkou a vraví: „Keď ti to tak vyhovuje...“ Pýtam sa, o čom ste sa dohadovali: „Maminka chcela vedieť, či chcem ísť na zmrzlinu.“
Mgr. Jarmila Šilerová

Ani by tak nemuselo

Babka sa pýta prváčky Terezky po mesiaci v škole: „Ako ti to ide, zlatko?“ Odpoveď: „Vieš, babka, ani by to tak nemuselo.“
Miroslav a Anna Pintešovci

Druhácka prvouka

U nás často „perlí” dcérka druháčka, naposledy sme sa pri opakovaní učiva z prvouky dozvedeli, že: „ ...hlavnou úlohou trúdov v úli je opeľovať kráľovnú.”
Dana Frečková, Nitra

Rozprávka drsná ako ja

Hlášky detí zbožňujem a kedysi som si ich dosť poctivo zapisovala aj s dátumom. Nevyhrabala som žiadnu megavtipnú, skôr také roztomilé.

Jorik vo veku 4 či 5 rokov. Ja: „Prečo plačeš?" Jorik: „Tato mi nechce dovoliť rozprávku pre deti od dvanásť rokov. Pre mňa je super. Drsná ako ja."

Ráno pred odchodom do škôlky mi manžel podáva snubný prsteň a obrúčku. Jorik: „Boli práčky, keď ťa tato požiadal o ruku?" Ja prekvapene: „Prečo?" Jorik: „Či to bola starodávna doba, keď deti prali prádlo v rieke."
Daniela Krnáčová, Praha

Ďakujeme veľmi pekne všetkým, ktorí nám napísali vtipný výrok svojho dieťaťa či vnuka, veľmi si to ceníme. O tom, kto v súťaži zvíťazil, sa dočítate na tomto odkaze. Desať hlášok nominovaných na víťazstvo je tu.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >