Kto vyhral v našej súťaži o naj detské hlášky? Víťaznú poslal dedko premýšľavého prváčika Jakubka

gb, pt, 16. februára 2019 o 10:28

Prvé miesto v našej súťaži o najlepšiu detskú hlášku získal s veľkým náskokom Vojtech Margorín z Banskej Bystrice. Poslal nám hĺbavý výrok svojho vnúčika Jakubka: „Pri ceste do školy sa na mňa obrátil vnuk, prváčik s otázkou: Dedko, kto sa staral o prvých ľudí na svete, keď boli ešte len bábätkami?"

Zasmejme sa spolu!

Foto: Shutterstock.com

„Na jeho hlášku som vtedy odpovedal, že prví ľudia boli asi hneď dospeláci. Na to mi odpovedal: Dedko, najskôr musí byť bábätko, až potom dospelák," smeje sa Vojtech Margorín. Výrok získal až 39,1 percenta vašich hlasov.

„Sledoval som hlasovanie a veru ma to potešilo. Informoval som Jakubka a jeho rodičov o priebehu hlasovania, všetci boli prekvapení," komentoval autor víťaznej hlášky. O svojom vnúčikov sa vyjadruje veľmi pekne: „Jakubko je veľmi vnímavý, o všetko sa zaujíma. Zaujímajú ho stopy zvieratiek v snehu alebo v piesku. Ďalej vesmír. Ako planéty obiehajú okolo slnka, zatmenie slnka či mesiaca." Jakubko chodí do krúžku malý vedec, na klavír a maľovanie, baví ho šach a rôzne spoločenské hry aj scrabble. Rád skladá lego. A aj v škole dosahuje výborné výsledky.

Z veľkého množstva detských výrokov, ktoré sme od vás dostali, sme vybrali desať najlepších, z nich ste mohli vybrať 5 víťazných. Na druhom mieste sa zo ziskom 18,6 percenta hlasov umiestnila hláška, ktorú nám poslal Karol Brehovský:

Máš tu ale pekný bordel!
Ako vieme, malé deti často kopírujú svojich rodičov a používajú výrazy, ktoré počujú v rôznych situáciách. Po hrách našich ratolestí v detských izbách býva pekná pohroma a inak to nebolo ani u nášho malého. Manželka to pri príchode do izby zvykla komentovať vetou: „Ty tu máš ale pekný bordel“. Jedného dňa pri nakupovaní v potravinách pani predavačka ukladala tovar do regálov a samozrejme mala okolo seba množstvo porozhadzovaných krabíc. Keď do uličky zabočil náš vtedy dvojročný Lukáško, tak sa na neho pani predavačka milo usmiala a opýtala sa, či sa stratil. Určite však nečakala odpoveď: „Ja som sa nestratil, ale ty tu máš pekný bordel.“

Tretie miesto získala Magda Brežná z Limbachu za výrok, ktorý od vás dostal 15,8 percenta hlasov.
Nebuď lenivá
Mama: „Katka, prosím ťa, odprac si po sebe svoje veci. Ja ti slúžku robiť nebudem."
Katka (6 rokov): „Slúžku mi robiť nemusíš. Ale ani lenivá nemusíš byť."

Na ďalšom, štvrtom mieste bol výrok, ktorý nám poslal Marek Kuruc z Viničného.
Tatík je kočík
Naša malá dvojročná dcéra vypustila hlášku: „Mama je kočka a tatík je kočík."

Piate miesto získava Daniela Krnáčová z Prahy.
Staré dobré časy
Jorik vo veku 4 či 5 rokov cestou do škôlky: „Vieš, čo boli pre mňa dobré časy? Keď som nechodil do škôlky. Keby sa tá história opakovala!"

Všetci výhercovia od nás dostanú veľké darčekové balenia výživového doplnku pre deti Marťankovia Futura, ktorý podporuje rozumové funkcie detí, ich obranyschopnosť a prirodzený rast. Gratulujeme víťazom a ďakujeme za všetky hlášky, ktoré ste nám poslali!






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa