Vytlačte si originálnu hru, ktorá deťom vysvetlí dôležitosť sociálneho odstupu počas pandémie

TASR, gb, 9. novembra 2020 o 03:21

Medzinárodná skupina vedcov, učiteľov a popularizátorov vedy vytvorila stolovú hru o šírení vírusu a dôležitosti sociálneho odstupu počas pandémie. Je vhodná pre deti od desať rokov. Na tvorbe hry „Poplach! Vírus v Nižných Domasedoch!" spolupracovali aj vedkyne zo Slovenska.

Hra vysvetlí deťom, prečo sa dnes nemôžeme toľko stýkať.

Foto: YouTube

Hru v októbri ponúkli zadarmo na školy v Rakúsku a Nemecku. Záujem o ňu mali najmä učitelia biológie. Teraz je hra dostupná i na Slovensku. „Učitelia základných škôl si ju môžu zdarma objednať a použiť na hodinách biológie alebo občianskej výchovy," uviedli autori hry. Rodičia si tiež môžu hru zdarma stiahnuť v PDF formáte a vytlačiť.

„Sociálny odstup a ďalšie opatrenia budú s nami ešte nejaký čas. Myslíme si, že je dôležité, aby ľudia rozumeli potrebe sociálneho odstupu a sami a dobrovoľne ho uplatňovali. To platí pre všetky skupiny obyvateľstva vrátane detí," poznamenala jedna z autoriek hry Barbora Trubenová. Na tvorbe hry spolupracovali aj vedci z Inštitútu vedy a technológií v Rakúsku a inštitútu Max Planck v Nemecku.

Pravidlá hry:
https://drive.google.com/file/d/1ade8v1iV1hYB9jykDJwSuvNDx9ft_C0l/view

Materiály na stiahnutie a vytlačenie:
https://drive.google.com/file/d/1oNUnwoYW4jInKGIu9KMYe84DMLYIMqkU/view






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >