Výstava, ktorá oslavuje les

Gabriela Bachárová, 7. septembra 2020 o 04:20

V rámci Lesníckych dní 2020 si môžete vo Zvolene pozrieť výstavu Lesy a biodiverzita, ktorej cieľom je priblížiť verejnosti život lesa.

Lesnícke a drevárske múzeum Zvolen.

Foto: fb múzea

V Lesníckom a drevárskom múzeu si možno výstavu pozrieť do 18. októbra. Poukazuje na význam a dôležitosť rastlinných a živočíšnych druhov pre spoločnosť a približuje aj prácu lesníkov či problematiku zmien klímy.

Tieto témy spracovali nielen prostredníctvom odborného slova, fotografií a prírodného materiálu. Návštevníkom umožnia lepšie vnímať a pochopiť problematiku aj interaktívne objekty. Vidieť môžu aj exponát drevárskeho múzea - originál lesného poriadku Porádek Hor, aneb Lesuw zachowání z roku 1770. K dispozícii je tiež sprievodný vzdelávací program lesnej pedagogiky ako súčasti environmentálnej výchovy.

Lesnícke dni bývajú v apríli, ktorý je mesiacom lesa. Tento rok je to však pre nový koronavírus inak a 14. ročník celoslovenského podujatia je v jesennom termíne. Podujatie, ktoré oslavuje les, presunuli v tomto roku zo zvolenského námestia do priestorov múzea.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >