Vreckovky, kefka... Rodič hospitalizovaný s dieťaťom dostane v nemocnici hygienický balíček prvej noci

gb, 24. marca 2023 o 04:40

Niekedy sa pobyt v nemocnici nedá predvídať. Ráno bolo ešte všetko v poriadku, večer už dieťa vezie záchranka do nemocnice alebo hospitalizáciu odporučia na pohotovosti.

Ráno všetko v poriadku, večer v nemocnici.

Foto: Shutterstock.com

Neočakávaná situácia a obavy o zdravie dieťaťa spôsobujú veľký stres, problémy však môžu narobiť aj praktické veci. Ak sa rodič náhle ocitne so svojím potomkom v nemocnici, poteší ho, ak si bude mať čím umyť zuby alebo sa do čoho vysmrkať či si utrieť ruky.

Občianske združenie Strážni anjeli, ktoré pôsobí v Prešove, venovalo bratislavskému Národnému ústavu detských chorôb hygienické balíčky prvej noci, ktoré rodičom pomôžu prečkať prvé chvíle na oddelení so svojím malým dieťaťom. Balíček obsahuje napríklad papierové vreckovky či zubnú kefku, ktoré zvýšia pohodlie rodiča v stresovej situácii.

„Niekedy sa stanú veci, ktoré sa predvídať nedajú. A zrazu sa ocitnete v nemocnici - nepripravení. Aj preto ďakujeme skvelému nápadu občianskeho združenia Strážni anjeli,” vyjadrilo zdravotnícke zariadenie vďaka za užitočný dar. Sami Strážni anjeli mali pre nemocnicu tiež milé slová: „Ďakujeme, že ste nám dali šancu prispieť aspoň takto máličko ľuďom, ktorí to potrebujú.”

Národný ústav detských chorôb zároveň dostal od občianskeho združenia aj sklápacie stoličky, ktoré budú na Detskej klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny k dispozícii v prípade, že rodič si bude potrebovať oddýchnuť.

Takto vyzerajú hygienické balíčky a sklápacie stoličky.



Občianske združenie sa potrebnými vecami snaží vybaviť aj iné slovenské nemocnice.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >