Vo vlastivednom múzeu v Hlohovci majú výstavu hlavne pre deti Tajomstvá 13. komnaty

gb, 7. januára 2020 o 04:18

Výstavu s názvom Tajomstvá 13. komnaty - depozit č. 19 pripravilo pre svojich návštevníkov Vlastivedné múzeum v Hlohovci.

Výstava je hlavne pre deti.

Foto: Vlastivedné múzeum Hlohovec

Výstava v priestoroch dolnej chodby františkánskeho kláštora ponúka zoologickú zbierku a je určená hlavne deťom. „Návštevníci si zvyčajne so záujmom prezerajú stálu expozíciu živočíchov, ktoré žijú v našom kraji. Pritom dvakrát viac zbierkových predmetov zostáva pred očami návštevníkov skrytých za dverami zoologického depozitára. Jednou zo zriedkavých možností vidieť to najzaujímavejšie z depozitára je aktuálna výstava," povedal autor a kurátor výstavy Branislav Varga.

Na výstave sa predstavujú v rôznych ohľadoch jedinečné živočíchy. „Viaceré sa hrdia prvenstvami rôzneho druhu. Napríklad najťažší lietajúci vták sveta, najväčší vodný vták sveta či najrýchlejší živočích planéty. Medzi exponátmi figurujú aj druhy pre náš región netypické ako horské vtáky tetrov hoľniak a orešnica perlavá," komentoval Branislav Varga.

Niektoré zvieratá už v našej prírode vyhynuli, čii už syseľ pasienkový, alebo drop veľký. „Skutočnou raritou sú preparáty jedincov, ktoré postihlo zriedkavé ochorenie albinizmus a pozoruhodné sú zaiste tiež hniezda cicavcov, ako aj ďalšie exponáty," uviedol kurátor.

Výstava potrvá do 9. februára tohto roka a je otvorená v pracovné dni, okrem pondelka, v čase od 8:00 do 16:00 hod. a cez víkendy od 13:00 do 18:00 hod.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >