Vie to vaša škola? O kultúrne poukazy zdarma môže žiadať len do konca novembra

SITA, 27. novembra 2018 o 08:58

Ak sa chce vaša základná či stredná škola registrovať, aby mohla dostávať kultúrne poukazy pre žiakov i učiteľov na budúci rok zdarma, čas má už len do konca mesiaca. Poukazom možno platiť napríklad za vstup do múzea či na rôzne kultúrne predstavenia.

Poukaz sa dá použiť aj na návštevu kina.

Foto: Shutterstock.com

Kultúrnym poukazom sa dá zaplatiť napríklad vstupné alebo jeho časť v zapojených kultúrnych inštitúciách: divadlách, múzeách, galériách, kultúrnych strediskách, knižniciach či kinách. Ak je cena vstupenky vyššia ako cena kultúrneho poukazu, zvyšný rozdiel uhradí návštevník v hotovosti. Ak je nižšia, z poukazu sa nič nevracia. V takomto prípade však ministerstvo kultúry odporúča kultúrnej inštitúcii zahrnúť do ceny poukazu niektoré ďalšie služby, ako sú vzdelávacie materiály, propagačné predmety alebo prednáška.

Každý blok kultúrnych poukazov v hodnote štyri eurá je zložený zo štyroch kultúrnych poukazov, každý v hodnote jedno euro. Tri zo štyroch poukazov môže ich majiteľ použiť na ľubovoľné kultúrne podujatie okrem filmového predstavenia. Jeden zo štyroch poukazov je možné využiť na návštevu filmového premietania alebo iného ľubovoľného kultúrneho podujatia. Takýto poukaz je od ostatných poukazov farebne odlíšený a má špecifický kód.

Kultúrne poukazy na rok 2019 môžu žiaci a učitelia použiť do 12. novembra 2019. Podrobné informácie o programe prináša ministerstvo na špeciálnej webstránke – kulturnepoukazy.sk. Okrem iného na nej možno nájsť pokyny, ako požiadať o kultúrne poukazy, ale aj zoznam kultúrnych inštitúcií, ktoré prijímajú poukazy podľa krajov a okresov a ďalšie. Nájdete tu aj formulár na elektronickú registráciu žiadosti.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >