Ťažká práca a večná chudoba. Smutný život miliónov detí spomínali aj na najväčšom veľtrhu v Nemecku

TASR, pt, 19. januára 2019 o 06:00

Náš blahobyt si užívame aj na úkor práce detí v chudobných rozvojových krajinách. Pripomenul to nemecký spolkový minister pre rozvoj Gerd Müller pri otvorení najväčšieho agrárneho veľtrhu Zelený týždeň v Berlíne.

Lacné oblečenie made in Bangladesh sa vyrába aj takto.

Foto: Clean clothes campaign

V snahe pomôcť deťom, ktoré namiesto vzdelania musia hrdlačiť na poliach vyzval minister na bojkot produktov, na výrobe ktorých sa musia podieľať deti.

Tisícky detí v rozvojovom svete dennodenne pracujú na poliach a plantážach. Ide o veľmi namáhavú prácu. Deti nechodia do školy a ich životná perspektíva do budúcnosti je takmer žiadna.

Minister Gerd Müller vyzval, aby sa na celom svete venovala veľká pozornosť boju za zníženie detskej práce v agrárnom sektore. Ako dodal, mnoho našich každodenných produktov sa dorába za ťažkých pracovných podmienok, alebo za vykorisťovania detskej práce.

Ako sme nedávno na ahojmama.sk uviedli, podľa údajov Medzinárodnej organizácie práce na celom svete dnes nedobrovoľne pracuje vyše 150-miliónov detí. Z nich asi 72-miliónov vykonáva nebezpečné práce, ktoré ohrozujú ich zdravie, bezpečnosť alebo morálny vývoj a ďalších 40 miliónov detí je dokonca novodobými otrokmi.

Ťažká práca nie je jediný problém detí, v chudobných a bezpečnostne nestabilných regiónoch ich trápi ešte hlad a podvýživa, v dôsledku ktorých zomrie ročne asi 3,5 milióna detí.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >