Takto vyzerajú chvíle po pôrode! Krásne i drsné fotografie plné silných emócií

Gabriela Bachárová, 17. mája 2021 o 04:15

„Verím, že na narodení záleží. Záleží na dni, keď stretnete svoje dieťa," je presvedčená Američanka Monet Nicole, fotografka, ktorá unikátnym spôsobom zachycuje pre väčšinu ľudí tie najkrajšie chvíle v živote.

Taký je pôrod! Ženu vo chvíli, keď uvidí svoje dieťa, premôžu pocity, neubráni sa slzám, dojatiu, je priamo vo vytržení. Bábätko sa na mamičku pozerá tak, ako sa už čoskoro nikdy pozerať nebude. Akoby prichádzalo z iného sveta, o ktorom my už nič nevieme. V jeho pohľade je napísané všetko, celá múdrosť sveta. „Moje vlastné pôrody ma úplne zmenili. Nič sa nevyrovná chvíľam, keď som stretla svoje dcéry - a stále plačem vždy, keď si spomínam na ich narodenie," vraví fotografka, ktorá zároveň pracuje ako dula, teda pomocníčka ženy pri pôrode, ktorá vie, ako jej uľaviť od bolesti a je pre ňu i psychickou oporou.

Monet Nicole fotografovala narodenie detí v rôznych prostrediach: na pôrodnom i na operačnom sále, ale tiež doma, keď žena porodila do vane alebo v posteli. „Sú to viac než fotografie, viac než video. Dostali sme možnosť prežiť znovu našu pôrodnú skúsenosť. Radosť, sila, bezpodmienečná láska, Monet Nicole to všetko zachytáva tak surové a zároveň krásne," neskrývala nadšenie jedna z klientok. Veď posúďte sami. Niektoré fotografie vám možno budú pripadať naozaj drsné, ale presne to je život. Bez bolesti nie je radosti.








































































Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Tehotenstvo a pôrod - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >