Spevák Robo Papp si z pandemických obmedzení hlavu nerobí: Hľadajme pozitíva a učme sa od detí

Patricia Poprocká, 22. novembra 2021 o 04:24

Rastúce čísla v štatistikách koronavírusu, neustále živený strach, delenie ľudí, hrozby lockdownov či hádky politikov neprispievajú k príjemnej atmosfére v spoločnosti, naopak. Dvojnásobný otec, spevák Robo Papp sa ale i v týchto ťaživých časoch snaží nestrácať dobrú náladu a vyzýva k tomu aj ostatných. „Učme sa od detí,“ odkazuje na sociálnych sieťach.

Za príklad dáva svoju staršiu dcéru Izabellu. „Je jej jedno, čo si na nás vymyslia naši politici, teší sa z každého dňa. Teší sa z maličkostí, z farebného lístia, z toho, ako ľúbi svojho psíka, zo soboty strávenej v pyžame bez plánu. Hlavne sa nebojí dopredu toho, čo možno príde o dva dni alebo o mesiac. Načo aj? Deti vedia...,“ napísal k tejto fotografii z novembrovej prechádzky. Dodáva, že deti nás vedia veľa naučiť, ak sme schopní ich vnímať. „Skúsme sa učiť ako žiť od našich detí, namiesto toho, aby sme my ich učili žiť. Vedia to oveľa lepšie.“

Ako dodáva, vo všetkom možno nájsť pozitíva. Aj v tom, ak úrady jednej skupine zakážu vstup do obchodov (odo dneška pre neočkovaných, pozn.red.). „Ušetríme kopec peňazí, ktoré by sme inak minuli počas poflakovania sa po obchodoch, v uliciach bude menej pohodených rúšok. Oddýchneme si, budeme chodiť len tam, kam potrebujeme. No a tá jedna skupina ľudí bude viac doma, so svojou rodinou, tak, ako sme my,“ hovorí Robo Papp a vo videu vyzýva ľudí, aby premýšľali nad ďalšími pozitívami.

Tie spevákovi priaznivci našli. Napríklad uvedomenie si, že „vlastne nič nepotrebujeme viac ako jeden druhého,“ napísala Veronika. Ďalší sa tešia na viac pokoja pri predvianočnom upratovaní, na viac času stráveného s deťmi, na výrobu vianočných ozdôb či prechádzky v prírode. A čo vy? Napíšte nám do komentárov.

Spevák má ešte jednu radu, ako si uchovať dobrú náladu. „Predstavte si, že zapnete televízne noviny a tam na vás hneď vybehnú takéto správy: Dnes 7452 zaľúbených, 456 novonarodených detí, 5 327 652 zdravých ľudí, 240-tisíc ľudí si dalo zdravý obed a urobilo 10 000 krokov, 3 ľuďom sa podarilo splniť životný sen. Takto to ale zatiaľ v televíziách nevyzerá a jediné čo môžeme urobiť je vypnúť ich, zapnúť si namiesto toho svoju obľúbenú hudbu, ísť na prechádzku na čerstvý vzduch, pobozkať svoje deti, dať ruku svojej žene a usmiať sa na cudzieho človeka na ulici....“






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >