Šok a zdesenie! Mária Bartalos vyvolala fotografiou syna v rúšku na internete hystériu

Patricia Poprocká, 14. októbra 2020 o 04:10

Takúto búrku zrejme nečakal nik. Fotografia 15-mesačného syna Márie Bartalos, ako sa s rúškom na tvári zvedavo obzerá v zrkadle, vyvolala na sociálnych sieťach hystériu. Najmä u ľudí, ktorí v nosení rúšok vidia azda najväčšie zlo súčasnej pandémie, herečke adresovali množstvo nelichotivých poznámok.

Mária Bartalos.

Foto: Facebook Márie Bartalos Havranovej

Samotná Mária Bartalos patrí k tým, ktorí v súčasnej dobe uznávajú dôležitosť nosenia rúšok, aby chránili ostatných. Fotografiu, ako sa jej malý Noel s rúškom zoznamuje, využila pri vyzývaní ľudí, aby ho tiež nosili. Na odhľačenie celej témy a pobavenie opísala príhodu, ako mu skúsila dať rúško už na jar počas prvej vlny pandémie, no vtedy si ho hneď strhol a zahodil v štýle „mami, toto vôbec“. Teraz to bolo iné, čo aj samotnú Máriu prekvapilo. „Chcel si ho dať, dokonca sa obzeral v zrkadle dlhšie než som čakala (úsmev), ale teda, aj tak sa rozhodol, že “ee”. Prosím, nebuďte ako tento malý chlapec, vy ho (rúško, pozn. red.) noste! Ja ho zatiaľ spracujem,“ dodala žartovne na záver statusu na Instagrame.

Antirúškarom, sledujúcim Máriin profil, viac nebolo treba. „Spracuj ho, keď na to „vyrastie“... Ten náhubok, keď vidím na malých deťoch, je mi zle,“ napísala jedna diskutujúca.

„Deti nepotrebujú žiadne rúška, preboha. Som šokovaná . Deti sú vo vývoji. Potrebujú kyslík, čím viac tým lepšie. Deti nie sú riziková skupina, nepotrebujú sa chrániť a už vôbec nie v takom veku,“ pridala sa ďalšia.

Zbytočne Mária Bartalos vysvetľovala, že šlo o nadsádzku. Napokon, ani odborníci neodporúčajú nosiť rúška dvoj-trojročným deťom. Čo je však na tom zlé, ak ich deti skúšajú a skúmajú ako množstvo ďalších vecí, ktoré ich obklopujú, a s ktorými prídu do kontaktu? „Ľudia, veď trosku humoru. Samozrejme, že ho nosiť nebude, ani nechcem, aby ho nosil. Och,“ reagovala herečka.

Napomohlo, ľudia nechápu, alebo nechcú chápať. Alebo chcú živiť svoje rozhorčenie. „Toto nie. Dávať tak malému dieťatku kus handry cez ústa, no nevidím v tom nič vtipné,“ znel ďalší príspevok.

„S týmto príspevkom ste si u mňa zaslúžili dlho uvažované unfollow... Máte xy sledovateľov, rozmyslite si trochu viac, čo sem dáte. Vaša vec, čo robíte so svojím dieťaťom. Ale ani náhodou by som neinfluencovala ročné dieťa s rúškom...“

Našťastie, našli sa aj takí, pre ktorých sa touto fotografiou nezrútil svet. „Viem že šlo o srandu, aj na mňa sa divno dívali, keď chcel malý nákrčník na nos. Dala som mu ho. Potom keď som musela do obchodu, malý kašľal, soplil, jednoducho bol chorý, muž bol v práci, dala som mu nákrčník, aby neochorel viac, prípadne aby niekoho nenakazil. Podľa mňa keď to dieťa chce, tak prečo na chvíľu nie? Malý ma 2 roky. V každom obchode chce na ruky ten gél... Môžem za to, že je čistotný? Je to jej dieťa nie vaše!,“ opísala vlastnú skúsenosť jedna z mamičiek.

„...trosku tolerancie a pochopenia... Prosím vás tolerujte, že každý môže mať iný názor ako vy,“ vyzývala ďalšia.

„Nemyslím si, že zoznamovanie dieťaťa s rúškom je niečo, za čo by ste ju mali napádať,“ bránila Máriu iná.

„S týmto príspevkom išlo len o humor, ďakujem tým, ktorí to pochopili,“ uzavrela „kauzu“ samotná Mária Bartalos.



Komentáre k článku:
  • používateľ nemá avatarMamec 14. októbra 2020 o 10:57

    By ma zaujímalo, koľko tých rozhorčených mamičiek úplne kľudne uviaže v zime dieťaťu šálik cez ústa.
    Nebolo by načase začať používať zdravý rozum?
    @zareaguj


Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >