Slovensko sa dnes zahalí do purpurovej, oblečte sa do nej aj vy

gb, 17. novembra 2020 o 04:25

Pri príležitosti Svetového dňa predčasne narodených detí sa dnes dominanty niektorých slovenských miest zahalia do purpurovej farby. Túto farbu si oblečú aj ľudia, ktorí sa zapoja do výzvy #NaseSrdciaSuPurpurove.

Dominanty slovenských miest sa zahalia do purpurovej.

Foto: www.malicek.sk

Predčasne narodené deti si pripomenie jedenásť slovenských miest nasvietením 16 najväčších dominánt purpurovou farbou. Rozžiaria sa:

Bratislava – Nová budova Slovenského národného divadla
Košice - Dóm sv. Alžbety a súsošie Immaculata
Prešov – historická budova Mestskej radnice a Vodárenská veža
Banská Bystrica - Hodinová veža
Martin - Divadelné námestie
Nové Zámky - Mestský úrad a Kino Mier
Nitra - Chrenovský most a Divadlo A. Bagara
Trnava - Mestská radnica
Bardejov – Mestská radnica
Holíč – Zámok
Žilina – Budatínsky hrad

„Rodiny predčasniatok, ich priatelia, podporovatelia, ale aj samotné detičky narodené predčasne sa oblečú do odevov purpurových odtieňov a prostredníctvom sociálnych sietí z tohto vznikne krásna pomyselná reťaz, ktorá nás počas týchto dní bude spájať a dodávať silu a radosť zo zázraku života, akým predčasne narodené deti sú," povedala Ľubica Kaiserová, prezidentka občianskeho združenia Malíček, ktoré pomáha predčasne narodeným deťom a ich rodinám a organizuje aj akcie pri príležitosti svetového dňa týchto detí.

Do purpurovej sa môže dnes obliecť každý a pochváliť sa fotografiou. „Pošlite nám svoje fotografie, označte svoje príspevky hashtagom tohtoročnej kampane #NaseSrdciaSuPurpurove, zdieľajte svoje purpurové príspevky medzi priateľmi, pošlite nám fotky z miest, ktoré sa aj tento rok zapojili, aby sme ukázali, že zázrak života existuje a nám bol daný v podobe maličkého bábätka do dlane," vyzýva Malíček.

Už každé 11. dieťa na Slovensku príde na svet predčasne, teda medzi 24. až 36. týždňom tehotenstva. Ročne je to viac ako päťtisíc detí. Iba za posledných 15 rokov vzrástol počet predčasne narodených detí na Slovensku o viac ako 30 percent.







Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >