Slovenské a ukrajinské deti sa poznávajú na tábore vo Vysokých Tatrách

TASR, 28. júla 2022 o 03:15

Slovenské deti sa na tábore v Dolnom Smokovci učia ukrajinské slovíčka a naopak. Zároveň zisťujú, koľko slov máme podobných.

Tábor sa odohráva v nádhernom prostredí Vysokých Tatier.

Foto: Spišská katolícka charita

Vo Vysokých Tatrách aktuálne prebieha druhý z piatich turnusov ukrajinsko-slovenského denného tábora, ktorý je zameraný na integráciu malých cudzincov do slovenského prostredia. Aktivity sa konajú v Charitnom penzióne Spišskej katolíckej charity (SKCH) v Dolnom Smokovci. „Na každom tábore sme zatiaľ mali okolo 40 detí, môžeme ich realizovať vďaka finančnej pomoci donorov,” uviedla Katarína Havrilová zo SKCH.

Je podľa nej zaujímavé sledovať, ako sa deti vyrovnávajú s jazykovou bariérou, slovenské deti sa učia ukrajinské slovíčka a Ukrajinci tie slovenské. „Zároveň zisťujú, koľko slov máme podobných. Deti spoznávajú nielen seba navzájom, ale aj krásu Tatier, vyrábajú tričká, hravou formou sa učia o prírode a dôležitosti triedenia odpadu a podobne,” doplnila Katarína Havrilová s tým, že v úvode tábora deťom porozprávali príbeh o svätom Martinovi a v rytierskom duchu sa nesú aj pravidlá kempu a celá atmosféra.

Ďalšie tri turnusy sa uskutočnia v auguste, na tábore sa zúčastňujú deti od sedem do 12 rokov z Popradu, Kežmarku a ich okolia aj z Oravy. „Ide o deti rodičov, s ktorými spolupracujeme a ktorí pravidelne navštevujú naše ukrajinské centrá,” doplnila Katarína Havrilová.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >