Muž len išiel nakúpiť. Keď sa vrátil, žena aj trojmesačná Kira boli mŕtve, zabila ich ruská strela

Gabriela Bachárová, 25. apríla 2022 o 12:13

Nezmyselná vojna na Ukrajine prináša ďalšie a ďalšie tragické príbehy. Keď sa ruská agresia začala, mala Kira jeden mesiac. O ďalšie dva mesiace už nežije... A spolu s ňou ani jej mama a babička.

Valeria Glodanová bola čerstvá mamička. Vyštudovala žurnalistiku, pracovala ako novinárka a PR manažérka a ako dvadsaťosemročnej sa jej narodilo prvé dieťatko. Tešila sa z neho spolu so svojím manželom Jurijom. Nie však dlho. Počas sobotňajšieho ruského ostreľovania juhoukrajinskej prístavnej Odesy, tretieho najväčšieho mesta v krajine, zomrelo prinajmenšom osem ľudí a osemnásť bolo ranených. Medzi tými, ktorí sa už nikdy neprebudia do nového rána, boli aj tri generácie jednej rodiny. Spolu s mamou s dieťaťom utrpela smrteľné zranenie aj matka Valerie. Ženy sa s bábätkom schovávali v obytnom dome. Dúfali, že tam budú v bezpečí, no strela s plochou dráhou letu si ich našla.



Valeria sa z dieťaťa nesmierne tešila. Na svojom instagramovom účte zverejnila fotografiu s bruškom, ku ktorej pripísala: „Štyridsať najlepších týždňov môjho života.” Po narodení maličkej Kiry našla nový zmysel života. „Toto je nová úroveň šťastia,” nechala sa počuť.

„Vojna sa začala, keď malo toto dieťa jeden mesiac. Chápete, čo sa to deje? Sú to bastardi. Nenachádzam pre to žiadne iné slová, len bastardi," vyjadril svoj hnev aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.



Keď sa Jurij v sobotu vrátil z nákupov, videl horiaci panelák, prosil, aby ho pustili dnu. V byte však už uvidel len dve nevládne telá ženy a svokry, malú Kiru našiel až potom. V nedeľu sa muž vrátil do bytu, aby si odtiaľ vzal spomienky - fotoalbumy či poznámky. Medzi tým málom vecí, ktoré našiel, boli aj plienky. „Prosím vás, vezmite si ich. Dajte ich na charitu. Už ich nepotrebujem,” povedal novinárke BBC, ktorá ho do bytu sprevádzala.

Hneď v deň úmrtia zverejnil na svojom facebookovom profile rodinné fotografie, aby sa na pamiatku jeho najdrahších nikdy nezabudlo. Chce, aby o rodinnej tragédii vedel celý svet.







Valeria žila krásny život, tešila sa na rok 2022 a na novú rolu matky, no ruské vedenie rozhodlo, že šťastia už bolo dosť...



























Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >