Šampióni ako mama? Deti Martiny Moravcovej žnú úspechy v bazéne i na tenisových kurtoch

pt, 7. marca 2023 o 04:33

V maminých šľapajách? Aj keď Martina Moravcová zdôrazdňovala, že vedie deti k športu predovšetkým preto, aby mali dostatok pohybu, pravidelné tréningy už prinášajú úspechy aj na pretektoch. Naposledy zažiarila 12–ročná Karolína na víkendovej súťaži v Texase, kde Martina s manželom a dvoma deťmi žije.

Martina s Karolínou po úspešnom víkende.

Foto: facebook Martiny Moravcovej

Na plaveckých pretekoch TAGs (Texas Age Group champs) Kari, ako ju volajú, zvíťazila vo všetkých svojich siedmich individuálnych štartoch (maximálne povolených) a v štafetách prispela k ďalším dvom víťazstvám a jednému bronzu. „Čiže v sumáre deväť zlatých, jeden bronz spolu s trofejou vo vekovej skupine 11-12 – ročných a mnohými osobnými rekordmi. Sme nesmierne hrdí,“ neskrývala na sociálnych sieťach radosť Martina Moravcová, naša najúspešnejšia plavkyňa, ktorá má doma sama bohatú zbierku medailí a rekordov.



Na podujatí nechýbala ani Martinina mama Darina, ktorá bola prvou trénerkou svojej dcéry a pri milovanom športe zostala doteraz, keď sa teší z pokrokov svojich vnúčat. „Len pár stotín jej chýbalo k prekonaniu rekordu Texasu 12-ročných dievčat v disciplíne 100 m polohový pretek,“ komentovala Karolínin víkendový úspech.

Na dcéru bol hrdý aj Martinin manžel Martin Valko, ktorý je slovenským honorárnym konzulom pre Texas. „Neuveriteľný výkon pre Kari, ku každému dňu a ku každému preteku pristupovala ako totálny profík v jej mladom veku, a dala do toho všetko. Som za ňu šťastný a vďačný za vedenie Martiny, babky Dariny a trénera Douga,“ odkázal na sociálnej sieti.

Šikovný v športe je aj mladší syn Martina a Martiny, 9-ročný Michal, ktorý koncom februára zvíťazil v plaveckých pretekoch vo svojej kategórii v troch štartoch a predtým vyhral ešte aj tenisový turnaj.

Martina s manželom Martinom a synom Michalom, ktorý sa tešil zo svojich úspechov v bazéne.

Foto: facebook Martina Valka

Šťastný víťaz tenisového turnaja.

Foto: facebook Martina Valka





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >