Šťavnaté obrátené rezne.
Foto: Varecha.skZa žemľovkou s jablkami a tvarohom sa na druhom mieste umiestnili šťavnaté kuracie rezne v cestíčku, nasledovali obľúbená koložvárska kapusta, voňavá hubová omáčka so šampiňónmi, zapečené karé so smotanou a horčicou, šťavnaté obrátené rezne z bravčového mäsa, úžasné strúhané zemiaky a kuracie mäso z jedného plechu, maďarský guláš, mleté rezne s nivou, netradičné zemiakové placky, čiernohorský rezeň a čínske rezance s kuracím mäsom. Ktoré z týchto lákavých jedál vyskúšate možno už tento víkend? Ako malú inšpiráciu ponúkame recept na šťavnaté obrátené rezne.
Šťavnaté obrátené rezne z bravčového mäsa
Suroviny700 g bravčového karé
strúhanka
4 ks vajec
1 ks cibule
mleté čierne korenie
soľ
olej
Na zálievku:
750 ml vody
1 ČL kryštálového cukru
8 PL paradajkového pretlaku
2 PL horčice
1 ČL mletej červenej papriky
majorán
korenie karí
soľ
Postup
1. Mäso nakrájané na plátky naklepeme, osolíme, zľahka okoreníme čiernym korením.
2. Obalíme v strúhanke a potom vo vyšľahaných a osolených vajíčkach. Osmažíme krátko na oleji z oboch strán.
3. Takto pripravené plátky ukladáme do vymastenej zapekacej misy alebo na plech tak, aby v zálievke neskôr „plávali”.
4. Pripravíme si zálievku z vody, pretlaku, cukru, soli, korenín a necháme krátko zovrieť. Pridáme paradajkový pretlak, cukor a horčicu. Na plátky mäsa poukladáme cibuľu nakrájanú na krúžky a zalejeme pripravenou zálievkou.
5. Dáme nezakryté piecť do rúry na 200 až 220 °C na cca 40 minút. Priebežne rúru otvoríme a mäso poprelievame zálievkou zospodu. Zálievka sa bude varom postupne redukovať a hustnúť.
6. Hotovo! Podávame s varenými, pučenými zemiakmi s maslom. Dobrú chuť!