Prešov chystá deťom Mikulášsku nádielku

SITA, 25. novembra 2019 o 04:24

Okrem rozsvietenia vianočného stromčeka a programu sa môžu deti zapojiť do súťaže o zaujímavé ceny.

Prešov chystá Mikulášsku nádielku.

Foto: www.solnajaskynapresov.sk

Aj v tomto roku mesto Prešov pripravuje pre svojich najmenších obyvateľov tradičnú Mikulášsku nádielku. Pre deti je pripravených množstvo prekvapení a súťaž o zaujímavé ceny. Do hry o veľkú Mikulášsku nádielku sa môžu zapojiť všetky deti, ktoré bývajú v Prešove a majú menej ako 15 rokov.

Ako informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Novotná, na zapojenie sa do súťaže treba vyplniť návratku, ktorú deti môžu nájsť v novembrovom čísle Prešovského magazínu, v budovách Mestského úradu na Hlavnej ulici 73 a Jarkovej 26, v budove Parku kultúry a oddychu, v Mestskom informačnom centre, alebo si ju stiahnuť na webovej stránke mesta. „V návratke deti majú za úlohu jednoducho vyfarbiť obrázok s rybičkami a spočítať, koľko rybičiek z každého druhu je na obrázku,“ vysvetlila Novotná.

V návratke je tiež nutné vyplniť meno, adresu a vek dieťaťa a rodičia by nemali zabudnúť vyplniť aj súhlas so spracovaním osobných údajov, ktorý je súčasťou návratky. Do žrebovania bude zaradená jedna návratka za jedno dieťa.

Vyplnenú návratku môžu deti spolu s rodičmi poslať poštou, alebo priniesť na adresu Parku kultúry a oddychu na Hlavnú ulicu 50 v Prešove. „Všetky návratky so správnym riešením úlohy budú zaradené do veľkého žrebovania, ktoré sa uskutoční priamo na Mikuláša 6. decembra o 16. hodine na pešej zóne počas mikulášskeho programu,“ uviedla Novotná.

Okrem žrebovania nebude na podujatí chýbať ani detská diskotéka, maskoti a pripravený program s Ujom Ľubom. Počas mikulášskeho týždňa v centre mesta pribudne netradičná alej vianočných stromčekov. Zdobiť ich budú deti z prešovských základných škôl v rámci súťaže o najkrajší vianočný stromček. Vyvrcholením mikulášskeho večera na Hlavnej ulici bude rozsvietenie vianočného stromčeka pri konkatedrále sv. Mikuláša.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >