Prehľad všetkých voľných dní a prázdnin v novom roku 2022

Gabriela Bachárová, 1. januára 2022 o 04:15

Prečítajte si, koľko voľna navyše získate vy či vaše deti v novom roku 2022. Nech sa vám vydarí!

Dni voľna navyše sa počítajú.

Foto: Shutterstock.com

Hneď prvý štátny sviatok máme dnes, Deň vzniku Slovenskej republiky. Keďže však pripadol na sobotu, z voľna navyše sa tešiť nemôžeme. Už na budúci štvrtok, 6. januára však nasleduje deň pracovného pokoja Zjavenie Pána, známejší pod názvom Traja králi.

Na ďalšie voľno si trochu počkáme. Dňom pracovného pokoja je 15. apríl - Veľký piatok. Do práce nepôjdeme ani 18. apríla, na ktorý pripadá Veľkonočný pondelok.

Prvého a ôsmeho mája sú ďalšie voľné dni, Sviatok práce a Deň víťazstva nad fašizmom, obidva sa však v kalendári uvelebili v nedeľu. Zato 5. júl, Sviatok svätého Cyrila a Metoda, bude v utorok. V pondelok 29. augusta, keď slávime Výročie SNP, si pripíšeme ďalší deň voľna.

V septembri sa môžete tešiť na dva dni voľna. Štátny sviatok Deň ústavy pripadá na štvrtok 1. septembra, a Sedembolestná Panna Mária na štvrtok 15. septembra.

V utorok 1. novembra oslávime voľnom Sviatok všetkých svätých a vo štvrtok 17. novembra Deň boja za slobodu a demokraciu.

No a v decembri samozrejme Vianoce. Štedrý deň bude v sobotu, Prvý sviatok vianočný v nedeľu a Druhý sviatok vianočný v pondelok.

Prehľad prázdnin

Vianočné prázdniny trvajú do nedele 9. januára, do školy idú deti v pondelok 10. januára.

Polročné prázdniny Budú trvať jeden deň, piatok 4. februára.

Jarné prázdniny:
Košický a Prešovský kraj: Od pondelka 21. februára do piatka 25. februára, prvý vyučovací deň bude v pondelok 28. februára.

Bratislavský, Nitriansky a Trnavský kraj: Od pondelka 28. februára do piatka 4. marca, návrat do lavíc v pondelok 7. marca.

Banskobystrický, Žilinský a Trenčiansky kraj: Od pondelka 7. marca do piatka 11. marca. Žiaci sa do lavíc vrátia v pondelok 14. marca.

Veľkonočné prázdniny: Od štvrtka 14. apríla do utorka 19. apríla, prvý vyučovací deň v stredu 20. apríla.

Letné prázdniny: Posledným vyučovacím dňom tohto školského roku bude štvrtok 30. júna. Letné prázdniny si deti užijú od piatka 1. júla do stredy 31. augusta. Prvého septembra je štátny sviatok, druhého septembra tiež deti do školy nepôjdu, nový školský rok tak začne v pondelok 5. septembra.

Jesenné prázdniny: V dňoch od piatka 28. októbra do pondelka 31. októbra. Prvého novembra je sviatok, prvým vyučovacím dňom tak bude streda 2. novembra.

Vianočné prázdniny budú od piatka 23. decembra, deti sa do školy vrátia v pondelok 9. januára 2023.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >