Prázdniny v Žilinskom kraji. Pozorovanie večernej oblohy, zaujímavé výstavy aj tvorenie

TASR, 26. februára 2020 o 04:02

Kultúrne inštitúcie Žilinského samosprávneho kraja pripravili počas jarných prázdnin rôznorodé aktivity pre deti. Vybrať si môžu z ponuky tvorivých dielní a výstav, pripravené je aj divadlo či pozorovanie večernej oblohy.

Kysucká hvezdáreň v Kysuckom Novom Meste pozýva deň na pozorovanie oblohy.

Foto: www.zilina-gallery.sk

Tvorivá dielňa spojená s prehliadkou zoologickej expozície zabaví škôlkarov v Liptovskom múzeu v Ružomberku. Spoznať, ako vyzerali školy v čase, keď boli žiakmi ešte terajší starí rodičia, môžu detskí návštevníci Národopisného múzea v Liptovskom Hrádku. Tu je počas pracovných dní otvorená výstava Obecná škola.

„Netradičné výstavy čakajú na detských návštevníkov aj v Považskom múzeu v Žiline a Kysuckom múzeu v Čadci. V Žiline sa môžu deti oboznámiť s umeleckou tvorbou drotárky Márie Porubčanovej. Návštevníkov múzea na Kysuciach čaká cesta na Mesiac," dodala hovorkyňa kraja Martina Remencová s tým, že pre staršie deti sú pripravené vedomostné kvízy a pre menšie deti zábavné pracovné listy.

Po tvorivej práci si môžu žiaci oddýchnuť v Bábkovom divadle v Žiline, kde sú počas víkendov pripravené rozprávkové inscenácie pre verejnosť. Krajská hvezdáreň v Žiline pripravila pre prázdninujúce deti pozorovania večernej oblohy. „Keďže sú ešte stále chladné dni, treba dbať na vhodné, teplé oblečenie. Večerné prázdninové pozorovania hviezd budú v prípade priaznivého počasia v pracovných dňoch od 18.30 h v Kysuckej hvezdárni v Kysuckom Novom Meste ako i v Pozorovateľni na Malom diele v Žiline," konkretizovala Remencová.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >