Prázdninové stredy patria v Dolnom Kubíne deťom

TASR, 15. augusta 2021 o 04:00

Zážitkový program plný aktivít pre rodiny s deťmi i verejnosť pripravujú každú prázdninovú stredu v dolnokubínskom Parku Martina Kukučína.

Stredy patria v Dolnom Kubíne deťom.

Foto: TASR

Podľa Petra Jonáka z občianskeho združenia Krajší Kubín podujatie Leto v parku nadväzuje na projekt letnej čitárne, ktorý chceli takýmto spôsobom spestriť, rozšíriť a obohatiť. Pri príprave podujatia spolupracuje občianske združenie s mestom.

„Veľmi ma teší, že centrum mesta vďaka tejto akcii ožíva detským smiechom a radosťou. V tomto podujatí plánujeme pokračovať aj nasledujúce roky," uviedol primátor mesta Ján Prílepok.

„V meste nám chýbala akcia v strede týždňa. Rozhodli sme sa ju umiestniť do parku, ktorý je v strede mesta. Zároveň sme chceli vytiahnuť ľudí z bytov a domov do parkov a ponúknuť rodičom, starým rodičom i deťom relax," povedal Jonák.

Súčasťou Leta v parku sú viaceré atrakcie. Jonák zhodnotil, že jednou z najobľúbenejších je skákací hrad. „Máme aj holandský biliard, pingpongový stôl, deti si tu môžu kresliť, maľovať, ponuka je široká," doplnil.

Aktivitu organizujú už tretí rok, tentoraz sa do leta v parku zapojili aj rôzne organizácie v meste, napríklad Oravská knižnica, Oravské kultúrne stredisko či Oravské múzeum. „Podujatie sa toto leto rozrástlo - v parku je nachystaný program od 10.00 do 17.00 h, na Hviezdoslavovom námestí od 14.00 do 20.00 h," priblížil Jonák.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >