Poznáme víťazky súťaže o najlepší výrobok od mamy. Vyhral nádherný háčkovaný nosič pre dieťa

gb, 17. januára 2022 o 04:30

Víťazkou súťaže kreatívnych mamičiek Čo dokáže mama sa stala Natália Bunčeková so svojím háčkovaným nosičom pre bábätko.

Víťazný výrobok - nosič pre dieťa.

Foto: Čo dokáže mama

Druhé miesto si vyslúžila Lucia Kondelová a jej ručne modelované vianočné hrnčeky. Na treťom mieste v hlasovaní poroty skončila Renáta Strapková a jej akvarelová maľba staršej ženy urobená podľa fotografie. V kategórii služieb si cenu odniesla Lenka Vargová a jej Decembrová kreatívna výzva (tvorenie s deťmi). Súťaž organizuje spoločnosť Čo dokáže mama, ktorá združuje kreatívne mamičky a umožňuje im na jednom mieste predávať svoje produkty či služby.

Ručne modelované hrnčeky od Lucie Kondelovej.

Foto: Čo dokáže mama

Čo o svojom ocenení hovoria víťazky?

Natália Bunčeková: „K tvorbe ma priviedol môj krstný synček Marek. Práve preňho vznikali moje prvé hračky. Vtedy ma háčkovanie chytilo a už nepustilo. Odvtedy sa moja tvorba veľmi posunula a okrem hračiek vyrábam i rôzne deky, darčekové sety, doplnky do detskej izbičky a nosiče pre bábätká. ”

Lucia Kondelová: „Kreatívne tvorenie ma sprevádza životom a veľmi rada vymýšľam nové a zaujímavé veci. Modelovaniu sa venujem už niekoľko rokov a snažím sa vytvárať vecičky nielen oku lahodiace, ale aj praktické. Preto u mňa nájdete hlavne rôzne hrnčeky, misky, príbory pre malých aj veľkých, ale tiež pre zmenu aj náušničky, ozdoby na stromček či kľúčenky. Všetko vyrábam precízne a s láskou."

Renáta Strapková: „Obraz vie prežiariť dušu, zachovať stopu v hĺbke srdca a stať sa šperkom interiéru... Tvorím intuitívne, z lásky k umeniu. Môj svet je farebný.”

Renáta Strapková a jej akvarelová maľba

Foto: Čo dokáže mama
Lenka Vargová: „Tvorenie s detičkami som mala vždy veľmi rada, venujem sa mu už od prvého ročníka na VŠ, teda už zopár rokov, je to moja srdcová záležitosť. V pedagogickej oblasti sa pohybujem už od strednej školy, pokračovala som štúdiom vedného odboru pedagogika na univerzite a navyše počas aj po VŠ som pracovala v predškolskom zariadení. Moje aktivity u detičiek rozvíjajú jemnú motoriku, predstavivosť, fantáziu, myslenie, sústredenie a mnoho ďalšieho. ”

„Nežné a láskavé. Plné vľúdnej empatie, ale aj mocnej intuície. Také sme my ženy, matky. Svoju skutočnú silu nedokazujeme vzájomnou rivalitou a súťažením, ale podporou. Práve preto sme sa rozhodli premenovať našu súťaž Čo dokáže mama na ocenenie Čo dokáže mama. V tomto ročníku sme ako organizátorky iniciatívy cítili, že musíme priniesť do sveta niečo pozitívne, povzbudiť kreativitu malých podnikateliek deprimovaných pandémiou a ukázať Slovensku, že aj v týchto ťažkých časoch naše mamy dokážu veľmi veľa,“ dodala na záver k ročníku 2021 Andrea Kováčová, zakladateľka Čo dokáže mama.

Pozrite si maľby ocenenej mamičky.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >