Popradské deti vyzdobia vianočné stromčeky na námestí. Podmienka: len z vlastnoručne vyrobených ozdôb

TASR, 26. novembra 2018 o 11:49

Pre každú školu, ktorá sa rozhodne zapojiť, pripravia v Poprade jeden stromček. Ten budú môcť žiaci s pomocou pedagógov ozdobiť vlastnoručne vyrobenými predmetmi. Priemyselne vyrobené ozdoby dostupné v obchodnej sieti nesmú použiť.

Deti sa už nevedia dočkať Vianoc.

Foto: Shutterstock.com

Stromčeky budú školy zdobiť 13. decembra od 9. hodiny na Námestí sv. Egídia, každý stromček bude označený, aby sa vedelo, ktorá škola ho vytvorila. „Podujatie pod názvom Vyzdobme si vianočný stromček tak bude opäť prehliadkou tvorivosti a kreativity žiakov,“ uviedol hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

Mesto a Občianske združenie Pre mesto odmení školy, ktoré sa na akcii zúčastnia, 14. decembra o 10. hodine počas otvorenia 16. Tradičného vianočného jarmoku.

Stromčeky budú vystavené až do konca jarmoku v priestore medzi evanjelickým kostolom a chodníkom na južnej strane námestia. „Vyzdobené vianočné stromčeky po skončení vianočných trhov urobia radosť aj na iných miestach, samospráva ich rozdá klubom a domovom dôchodcov, nemocnici či útulku,“ uviedol hovorca mesta Marián Galajda s tým, že do prehliadky vianočnej tvorivosti sa školy môžu elektronicky prihlásiť do 30. novembra na odbore školstva, mládeže a športu.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >