Petržalka bude mať tri triedy pre zdravotne znevýhodnené deti

TASR, 25. augusta 2019 o 05:16

V bratislavskej Petržalke budú od nadchádzajúceho školského roka v rámci základného školstva fungovať tri triedy pre zdravotne znevýhodnené deti.

Deťom s narušenou komunikáciou či poruchou autistického spektra pomôžu v bratislavskej Petržalke.

Foto: Shutterstock.com

Mestská časť zavádza od septembra v Základnej škole Holíčska prípravný ročník pre deti s narušenou komunikačnou schopnosťou a zároveň v ZŠ Prokofievova otvára dve triedy pre prváčikov s poruchami autistického spektra.

Do triedy prípravného ročníka môže byť prijatých najviac osem detí, do každej z dvoch tried pre deti s poruchami autistického spektra najviac štyria žiaci, ktorým sa budú venovať špecialisti s individuálnym prístupom.

Prípravný ročník pre deti s narušenou komunikačnou schopnosťou v ZŠ Holíčska je pilotným projektom mestskej časti. Ním chce pre znevýhodnené deti pripraviť lepšiu štartovaciu čiaru do ďalšieho štúdia. Deťom sa budú v triede venovať špeciálni pedagógovia a logopéd.

Mestská časť si zároveň uvedomuje, že špecifické vzdelávanie a starostlivosť potrebujú aj deti s poruchami autistického spektra. Na integrovanú predprimárnu výchovu a vzdelávanie týchto detí sa v súčasnosti zameriava materská škola na Iľjušinovej ulici a niekoľko rokov funguje jedna trieda v ZŠ Prokofievova. Pre veľký záujem otvorí samospráva v septembri aj druhú triedu pre prvákov.

„Pomáhať rodinám s deťmi so zdravotným znevýhodnením a špeciálnymi potrebami je našou dlhodobou prioritou. Ďalším krokom bude preto zo strany mestskej časti podpora práce odborných zamestnancov a asistentov učiteľa, ktorí sa spolu s učiteľmi podieľajú na rozvoji kvality vzdelávania," poznamenala druhá vicestarostka Jana Hrehorová.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa