Osobnosti ukázali svoje mamičky. Aké vyznanie im Čaputová, Kirschner, Knechtová, Hilmerová či Habera poslali

Gabriela Bachárová, Patricia Poprocká, 12. mája 2020 o 04:29

Na svoje mamičky si pri príležitosti Dňa matiek spomenuli aj známe osobnosti, ktoré neváhali zverejniť častokrát dojemné fotografie so ženou, ktorá im dala život.

Vďaku svojej mame vyjadrila aj prezidentka Zuzana Čaputová. „Je úžasné mať človeka, ktorý je vždy pri vás. Ktorý je vašou oporou, má o vás starosť, má z vás radosť. Takýmto človekom je pre mňa moja mamina, ako jej celý život hovorím. Alebo Katka, Katic, lebo tak ju začali volať jej vnúčatá. Vždy sa zaujímala o spoločenské dianie a politiku. Zrejme ona ma v mnohom inšpirovala k výberu štúdia a ďalšej profesie. Moja mama je aj dáma, celý život má rada krásu, na sebe aj okolo seba. Ale predovšetkým, moja mama je moja blízka priateľka. Veľmi osobitá, keďže ju poznám od narodenia. Máme zvláštne a jedinečné ženské puto, za ktoré som veľmi vďačná. Mami, nech si zdravá a nech máš radosť zo života. Teraz som aj ja mamou a okrem radosti z mojich detí mi to umožňuje pochopiť, čo všetko moja mama urobila pre mňa."



Stálica slovenskej populárnej hudby, spevák Pavol Habera poslal svojej mamičke stručné, ale vrelé vyznanie: „Ľúbim ťa, mami!"



Herečka Monika Hilmerová je vášnivá turistka a fotografia z roku asi 1978, na ktorej je spolu s mamičkou vo Vysokých Tatrách, dáva tušiť, odkiaľ sa láska k horách u nej vzala. „Ľúbim ťa a ďakujem za teba každý deň," napísala herečka.



Svoje tretie dieťa čaká 48-ročná Vendula Pizingerová, predtým vydatá za slávneho hudobného skladateľa Karla Svobodu, ktorý však ukončil svoj život tragicky - samovraždou. Teraz je spokojnou ženou 32-ročného Josefa Pizingera. Štrnásťročnému Jakubovi, ktorého mala so Svobodom, tak pribudne braček alebo sestrička. Vendule Pizingerovej zomrelo prvé dieťa na leukémiu, dodnes sa výrazne angažuje v pomoci onkologicky chorým deťom. Jej mama už nie je medzi živými, dcéra jej však poslala dojemný odkaz: "Myslím, že by moja mama pozerala, ako sa mi život zamotal. Neviem, čo by mi povedala. Ale mala by pravdu."



Všetko najlepšie zablahoželala svojej mame aj obľúbená česká muzikálová speváčka Monika Absolonová.



„Mama," týmto jednoduchým, ale silným slovom vyjadrila svoj obdiv k svojej mamičke speváčka Lucie Vondráčková.



„Všetkým úžasným mamičkám všetko najlepšie ku Dňu matiek. Už som tiež v klube a je to to najkrajšie, čo môže žena zažiť," vyznala sa česká tenistka Lucie Šafářová, ktorej sa minulý rok narodila dcérka Leontýnka. Má ju s hokejistom Tomášom Plekancom.



Milé slová poslala svoje mame manželka Pavla Haberu, modelka Daniela Peštová: „Ja chcem maminkuuu. Ok, budem mať už síce päťdesiatku, ale za posledných pár týždňov som mala viac ako jednu chvíľku, keď sa mi chcelo vliezť mame do náručia a nechať sa ňou utešiť tak, ako to vie jedine ona - a tiež si nechať navariť jej famóznu plnenú kapustu. Mamy sú jednoducho božie a ta moja zvlášť."



„Viem, že veľa z nás dnes nemá šancu pobozkať či objať svoju mamu, ale všetkým mamám sveta chcem povedať - sme stále s vami a oslavujeme vás," napísala na sociálnej sieti Instagram herečka Nicol Kidman.



Podoba herečky Reese Whiterspoon s jej mamou je neskutočná. „Najlepšia časť môjho dňa je, keď hovorím s mamou. Nemôžem sa dočkať, až ťa znovu objímem," poslala jej malé vyznanie.



Hold matkám vzdal aj hokejista Zdeno Chára. „Bez vašej lásky, podpory a neskutočnej obetavosti by som dnes nebol tam, kde som, ani tým, kým som a hlavne, s kým som. Rodina. Moc vás ľúbim,“ odkázal svojej matke a manželke.



Speváčka Jana Kirschner svoju mamu podľa vlastných slov najlepšie pochopila, keď sa ňou stala ona sama. „Pamätám sa, keď som bola dieťa a objavila som diár mojej mamy. Písala si doň svoju poéziu aj poznámky a ja som bola v úplnom šoku. Zaskočilo ma, že moja mama má nejaké predstavy a sny, o ktorých ja nič neviem. Že moja mama nielen umýva riad a varí, o všetkých sa stará a kritizuje za deravé tepláky, špinavé ruky, zablatené tenisky, moja mama má svoje sny. To celkom zmenilo pohľad na moju mamu. Uvedomila som si, že možno aj ona sníva o veciach ako ja, že aj ona túži, že aj ona váha, že aj ona pochybuje… že moja mama je skrátka podobný človek ako ja. Ach, čo si toho so mnou vytrpela… Pochopila som to, až keď som sa stala mamou ja.“



Marián Gáborík ku Dňu matiek daroval tej svojej kyticu tulipánov. S manželkou čakajú prvé dieťa, ktoré by sa im malo narodiť čoskoro.



Speváčka Katka Knechtová poďakovala svojej mame predovšetkým za pocit domova a bezpečia.



Ďakujem mamička a babička za vašu lásku. Ste mojou inšpiráciou, odkázala svojim dvom najbližším ženám modelka Petra Němcová, ktorá v decembri 2004 prežila ničivé cunami v Thajsku, pri ktorom zahynul jej snúbenec. Dnes sa teší z bábätka.



Pre lyžiarku Mikaelu Shiffrin je mama dlhodobo najbližšou bytosťou, po nedávnej tragickej smrti otca ešte viac. Ešte predtým v októbri jej zomrela milovaná stará mama. Ako Mikaela priznala, snažia sa vyrovnať sa s ťažkou stratou, no stále to nejde ľahko. „Tento rok nám dal milión dôvodov vzdať to, no neurobili sme to. Prečo? Naozaj neviem,“ začínala svoje vyznanie. Ako uviedla, stále cítia hnev nad tým, že to, čo sa stalo, nie je fér, no stále nejako pokračujú ďalej. Stratili toho veľa, no stále ešte toho majú viac. Svojej matke pri príležitosti sviatku poďakovala. „Za to, že pri mne vždy stojíš a za to, že mi neustále pripomínaš, čo nám zostalo, čo mne zostalo. Mám teba, mám Taylora (Mikaelin brat, pozn.red.), máme jeden druhého. Ďakujem ti, že si moje prečo.“






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >