Nevšedná rodina. Macron je od svojej ženy Brigitte mladší o 25 rokov, deti už nemali

Gabriela Bachárová, 27. apríla 2022 o 04:00

Spoznali sa na strednej škole. On bol študent, ona učiteľka. Už vtedy jej povedal, že si ju raz vezme za ženu. Dnes spolu oslavujú znovuzvolenie Emmanuela Macrona za francúzskeho prezidenta. Pripomeňme si ich príbeh.

Brigitte Macronová oslávila 13. apríla 69 rokov, jej manžel bude mať 21. decembra 45. narodeniny. Vekový rozdiel 25 rokov. Ak je o toľko starší muž, veľké vášne to nevzbudzuje. Keď sa však pohlavia prehodia, pochopiť to dokáže málokto. Veď sa aj ozývali pochybovačné hlasy, podľa ktorých je manželstvo s Brigitte pre Emmanuela len krycí manéver, ako zamaskovať svoju homosexualitu. Podľa ďalších divokých konšpirácií je zasa Brigitte preoperovaný muž. Skutočnosť je však oveľa prostejšia. Alebo ani nie?

Tí dvaja sa stretli na jezuitskej strednej škole v meste Amiens, odkiaľ obaja pochádzajú. Mesto s vyše 130 tisícmi obyvateľov je od Paríža vzdialené 120 kilometrov. Brigitte Macronová učila francúzsky jazyk a bola tiež vedúcou dramatického krúžku, kam budúci prezident chodil. Už vtedy vyzdvihovala úroveň jeho vlastných textov, ktoré podľa nej vysoko vyčnievali nad ostatnými.

Študent sa o priazeň učiteľky začal uchádzať, čo vzbudilo pohoršenie, z rodiaceho sa, zatiaľ len intelektuálneho vzťahu neboli nadšení ani rodičia mladého Emmanuela. Učiteľku kontaktovali a žiadali ju, aby s ich synom až do jeho osemnástich narodení prerušila kontakty. „To vám sľúbiť nemôžem,” vyjadrila sa úprimne, hoci mala záväzky. Brigitte, ktorá pochádza zo šiestich detí a narodila sa do rodiny majiteľov čokoládovne, bola vtedy vydatá za bankára, s ktorým mala tri deti. Dnes sú z nich úspešní ľudia, inžinier, kardiologička a právnička. Exmanžel, ktorý mal byť suchárom, zatiaľ čo Brigitte slobodomyseľnou ženou, je už dnes nebohý, zomrel pred tromi rokmi.

Je pravdou, že Brigitte sa rodiacim sa sympatiám spočiatku bránila, preto cítila isté uľahčenie, keď posledný ročník strednej školy odišiel mladík študovať na prestížne lýceum do Paríža. Emmanuel sa však nemienil vzdať a na verejnosti vyhlásil, že sa vráti a raz si ju vezme za ženu.

Aférka medzi nesúrodou dvojicou sa podľa viacerých mala začať, ešte keď bol ešte Emmanuel tínedžerom, tieto špekulácie však Brigitte vyvrátila. O plnohodnotnom vzťahu sa dá podľa nej hovoriť až oveľa neskôr. Nepoprela však, že medzi nimi bola silná príťažlivosť a stále sa vídali.

Rozvod s prvým manželom prebehol v roku 2006, o rok neskôr sa už hrdila novým priezviskom Macronová, svadba sa uskutočnila 20. októbra 2007 v prímorskom letovisku Le Touquet-Paris-Plage, ktoré manželia dodnes radi navštevujú. Je ale pravdou, že Brigitte so svadbou trochu váhala, pretože sa cítila už stará na to, aby mohla dať svojmu mužovi dieťa. Macron mal v čase sobáša 29 a jeho žena 54 rokov. Spokojnými manželmi sú už 15 rokov aj bez detí, Macron veľmi dobre vychádza s potomkami svojej ženy z prvého manželstva.

Brigitte stojí pri svojom mužovi verne aj počas jeho prezidentovania, francúzska hlava štátu sa vyjadrila, že bez nej by nebola tam, kde je teraz. Pozrite si fotografie z ich oficiálneho i neoficiálneho života.

Emmanuel Macron venoval po vyhlásení výsledkov prezidentských volieb svojej manželke vrelý bozk.



Manželia spolu prichádzajú po víťazných voľbách.



Minulú sobotu, deň pred druhým kolom prezidentských volieb si manželia vyšli na precházku v obľúbenom letovisku Touquet.



Koniec marca, volebná kampaň. Bok po boku.



Nežnosti si manželia vymieňajú aj na pracovných cestách.



A znovu spolu v Touquet.



Emmanuel a Brigette majú spolu aj po rokoch krásny a láskyplný vzťah.



Nasledujú fotografie, na ktorých môžete vidieť, ako Brigitte sprevádzala v uplynulom funkčnom období svojho manžela počas pracovných povinností.






















Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa