Nemocnica Bory spúšťa od júna gynekologicko-pôrodnícke oddelenie

TASR, 18. mája 2023 o 04:45

Bratislavská nemocnica Bory od 1. júna postupne spustí gynekologicko-pôrodnícke a neonatologické oddelenie. V súčasnosti už poskytuje predpôrodnú prípravu matiek s plánovanými pôrodmi. Tie, ktoré majú termín pôrodu v septembri a októbri, sa môžu registrovať od 15. júna

Nemocnica Bory.

Foto: Robert Hüttner, Pravda

Nemocnica očakáva 3500 pôrodov ročne. Rodičkám ponúka osem pôrodných izieb, vedenie pôrodu pôrodnou asistentkou, podporu vzájomného kontaktu matky a dieťatka od narodenia či intenzívnu neonatologickú starostlivosť s možnosťou prítomnosti mamičky v samostatnej rooming-in izbe. K dispozícii budú aj dve gynekologické operačné sály, dve sekčné operačné sály a jedna robotická operačná sála. Súčasťou poskytovania zdravotnej starostlivosti bude aj jednodňová chirurgia.

Aktuálne má nemocnica zazmluvnený kompletný medicínsky program oddelení so súkromnými zdravotnými poisťovňami Dôvera i Union. "Poistenkyne štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne budú môcť využiť služby gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia iba v neodkladnom zdravotnom stave," uviedla Bianka Krejčíová, PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia. Rovnako štátna zdravotná poisťovňa ešte nezazmluvnila operačné programy, ktoré nemocnica spustila v máji.

"Všeobecná zdravotná poisťovňa má aktuálne pre svojich poistencov v Nemocnici Bory zazmluvnených 33 ambulancií a je pripravená posúdiť ďalšie žiadosti hneď, keď ich poskytovateľ skompletizuje a odstráni nedostatky," uviedla poisťovňa s tým, že s nemocnicou aktívne komunikuje. Zároveň ubezpečila, že zdravotná starostlivosť v Bratislavskom kraji je pre jej poistencov zabezpečená bez ohľadu na uzavretie zmlúv s Nemocnicou Bory.

Ďalšie časti novej nemocnice budú uvádzané do prevádzky postupne, v septembri plánuje spustiť urgentný príjem a pracovisko dialýzy.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Tehotenstvo a pôrod - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >