Na univerzite v Trenčíne zriadili kútik pre deti

TASR, gb, 1. mája 2019 o 04:48

O deti študentov a zamestnancov Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka sa postarajú v novom Detskom kútiku.

Detský kútik na trenčianskej univerzite.

Foto: Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka

Detský kútik prevádzkujú v zmodernizovaných a plne vybavených priestoroch Fakulty sociálno-ekonomických vzťahov v Trenčíne. „Kvalifikovaný personál poskytuje krátkodobú starostlivosť pre deti od troch do 12 rokov. Kapacita Detského kútika je 21 detí, pričom je vytvorený priestor aj pre deti so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami," priblížila Lucia Petríková z univerzity. „Personál má za úlohu nielen stráženie detí, ale aj rôzne zaujímavé a rozvojové aktivity. Prevádzka je flexibilná a odzrkadľuje reálne potreby rodičov z radov zamestnancov a študentov," uviedla.


V prvej etape Detský kútik zatiaľ funguje počas pracovných dní a prihlasuje sa doň vopred cez on-line formulár na stránke www.detskykutik.tnuni.sk, ale v prípade potreby a voľnej kapacity bude prijaté aj neprihlásené dieťa.

Ako povedala Lucia Petríková, cieľom projektu je rozšíriť služby na univerzite a uľahčiť zosúladenie rodičovstva a študentských či pracovných povinností. Študentom a zamestnanom tak univerzita poskytuje možnosť starostlivosti o deti, aby zamestnanci mohli využívať flexibilný pracovný čas a pre študentov sú vytvorené optimálnejšie podmienky pre štúdium aj popri rodičovstve.





Komentáre k článku:
  • používateľ nemá avatarCicula 10. septembra 2019 o 10:26

    Tak naozaj len škôlku potrebuje táto veleslávna (pseudo)univerzita! Respektíve, škôlku by nemali nazývať univerzitou!
    @zareaguj


Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Dieťa 1 — 6 - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >