Na tomto mieste by ste zlatú slávicu určite nečakali. Misha ako predavačka na blšáku, mame prišli pomôcť aj dvojičky

Patricia Poprocká, 28. apríla 2023 o 05:01

Odísť od konzumu bolo moje najlepšie rozhodnutie v živote, skonštatovala pred dvoma rokmi pre ahojmama.sk speváčka a fotografka Misha, ktorá sa stiahla zo šoubiznisu a žije s dcérami pri Zlatých Moravciach. Tento postoj jej zostal dodnes a v jeho duchu vedie aj svoje deti.

Misha a jej dievčatá.

Foto: Misha

Pred pár dňami vzala svoje dvojičky Nalu a Miu na blší trh, kde sama predávala vlastné nepotrebné veci. Na sociálnej sieti priznala, že také niečo urobila prvý raz v živote, no vzhľadom na jej životnú filozofiu zrejme nie posledný.

„Vzala som tam aj deti, aby mi pomohli a chcela som im zároveň ukázať, ako je veľmi správne dať veciam ďalší život u niekoho iného a ako nie je rozumné žiť konzumným spôsobom a kupovať všetko iba nové, aj keď je to niekedy lacné,” vysvetlila Misha.

Ako dodala, aj keď niektorí ľudia možno nie sú odkázaní na tých pár peňazí, ktoré sa im vrátia, ide tu však o to, že mnohí máme neraz doma veci v špičkovom stave, ktoré nepoužívame a naopak, inému by sa zišli. „Nemám na mysli staré rárohy, ale funkčné, dobré a potrebné veci každodenného života. Mnohokrát kúpime niečo, čo nám proste nesadne alebo máme veci, ktoré sú v skvelom stave a už ich nepotrebujeme,” spresnila. A získať ich takto, z druhej ruky, je nielen lacné, ale aj ekologické.

„Naučme sa nechať veci kolovať, tak by si všetci mohli dovoliť kúpiť kvalitné veci za menej peňazí a o to menej vecí by sa muselo vyrobiť. Je to naozaj veľmi ekologické a ekonomické zároveň,” vyzýva známa speváčka, ktorá sa dnes venuje najmä fotografovaniu.

Misha je za to, aby sa takéto akcie organizovali v každom meste a pravidelne. „Myslím, že každé mesto by malo mať bazárový priestor v základnej výbave tak ako nejaké ihrisko alebo poštu. A takýto bazár by sa mal robiť aj každý druhý víkend, aby si ľudia zvykli, že majú kde dobré veci nájsť za dobrú cenu,” je presvedčená Misha.

Na blšáku bolo fajn.




ANKETA:

Súhlasíte s Mishou, aby sa blšie trhy dostávali viac do povedomia v každom meste?

95,7%



4,3%



0,0%












Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >